Ne csak magadnak vásárolj be most hétvégén!

0
766

Több mint 200 áruházban szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank, három napon keresztül, november 23-án, 24-én és 25-én várják a lakosság élelmiszer adományait országszerte (így Budaörsön is) az Aldiban, az Auchanban, a Metro-ban és a Tescóban.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megszervezi hagyományos karácsonyi adománygyűjtését. Az akció lebonyolításában körülbelül 5000 önkéntes vesz részt országszerte. Az akció keretében november 23-án, pénteken 15 és 20 óra között, november 24-én, szombaton 8 és 19 óra között, valamint november 25-én vasárnap 8 órától 18 óráig várja az Élelmiszerbank a lakosság élelmiszer adományait országszerte közel 120 településen, az ALDI, az AUCHAN, a METRO és a TESCO üzletláncokban, melyek  a helyszínt biztosítják, több mint 200 ponton országszerte. Így a budaörsi áruházakban is. Elsősorban alapvető tartós élelmiszereket, mint például cukor, olaj, tészta, konzerv, édességek, bébi ételek lennének hasznosak.

Az akciókban összegyűjtött adományokat az Élelmiszerbank önkénteseivel a gyűjtések helyének közelében élő rászoruló családoknak juttatja el, még karácsony előtt. „A karácsonyi adománygyűjtési akciónkra, bár eltér alaptevékenységünktől, hiszen ebben az akcióban nem élelmiszer felesleget, hanem tartós élelmiszer adományokat gyűjtünk, mégis kiemelt figyelmet fordítunk. Fontosnak tartjuk, hogy karácsonykor senkinél ne maradjon üresen a terített asztal, ebben szeretnénk segíteni. Tavaly közel 39 000 csomagot tudtunk kiosztani a 236 tonna összegyűjtött adományból. Várjuk a vásárlókat az áruházakban és előre is köszönjük segítségüket” – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A résztvevő áruházak teljes listáját ITT találhatja meg.

Fotó: saját archív, a budaörsi Auchanban készült a múlt évi akción

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here