Meglepetés gyereknapra: családi fotózás

0
544
Valljuk be, sokszor gondot okoz, hogy mivel lepjük meg gyermekeinket május utolsó vasárnapján. Tudjuk, hogy a hagyományos ajándékokat olykor már unják, ki kellene találni valami újat.  Ilyen különleges gyereknapi meglepetés lehet a családi fotózás szabadban vagy stúdióban.

„Férjemmel ismerőseinktől hallottunk erről a lehetőségről, és gyorsan eldöntöttük, hogy kipróbáljuk” – mesélte egy édesanya. Meg is rendelték a fotózást gyereknapra. Két gyermekükkel kedvenc kirándulóhelyükre mentek el, s odahívták a fotóst is. Már az meglepetés volt, amikor megjelent fényképező gépével. Hamar körbe fogták és csodájára jártak masinájának. „Kipróbáljuk?” – kérdezte őket. „Igen-igen!!!” – tapsoltak lelkesen. Először a virágokat kapták le, aztán a tájat, majd a szüleiket, végül pedig arra kérték a fotóst, hogy őket is fényképezze anyuval-apuval, meg külön-külön is.  Ment minden, mint a karikacsapás. Gyereknapi kirándulásuk minden emlékezetes pillanatát megörökítették a gyerekek instrukciói alapján. A képeket azóta is szívesen nézegetik, gyakran esti mese helyett, felidézve a saját élményeiket.

„Nálunk a gyerekek hozták haza az ötletet, valamelyik iskolai barátjuk korábban már részt vett ilyen programon” – mondta el egy édesapa. Ők a stúdiót választották, s szerinte nagyon jó pofa családi esemény lett az egészből. A fotós különböző szituációkat talált ki számukra, s maguk is meglepődtek, mennyire szórakoztatóak voltak ezek a helyzetek. Amikor megrendelték ezt a szolgáltatást, azt is kérték a gyerekek, hogy néhány nappal előbb történjen a fotózás, mert a gyereknapon már a kész képeket szeretnék nézegetni és megmutatni a nagyszülőknek is.

„Családi fotózásra kivételes alkalmat teremt a gyereknap, szülőknek és gyerekeknek egyaránt – véli Birta Endre családfotós, aki szakmai ajánlatai között minden évben szerepelteti ezt a lehetőséget, nem véletlenül, hiszen maga is édesapa. A megrendelők jó része a szabadtéri programot választja, de mind többen kíváncsiak a stúdiós család fotózásra is, például azért, mert ilyen helyen még nem jártak. Tapasztalatai szerint a családi fotózás gyereknapon különösen erősíti az összetartozás érzését.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here