Felülvizsgálják a fitnesz eszközöket a Hermannál

0
644

Sokan használják nap mint nap a Herman iskola melletti sporteszközöket, ezért voltak, akik a hétvégén rácsodálkoztak, hogy miért zárták le őket. Mint az üzemeltető BTG Nonprofit Kft. ki is írta, egy kötelező felülvizsgálat miatt, amihez a parkfenntartási részlegen érdeklődésünkre annyit tettek hozzá, hogy várhatóan egy-két hét múlva újra birtokba vehetik a sportolni vágyók a fitnesz parkot.

A lezárásra a tájékoztató szerint a 24/2020. (VII. 3.) ITM (Innovációs és Technológiai Minisztérium) rendelet alapján került sor, amely előírja, hogy  ezeket a fitneszeszközöket időszakonként kötelező felülvizsgálni.

Azaz a fenti rendelet egyes szórakoztatási célú berendezések, létesítmények és ideiglenes szerkezetek, valamint szórakozási célú sporteszközök biztonságosságáról szól, és  hatálya kiterjed:

a) a szórakoztatási célú berendezés, létesítmény és ideiglenes szerkezet, valamint

b) a szórakozási célú sporteszköz

tervezésének, gyártásának, kivitelezésének, megfelelőségértékelésének, üzemeltetésének, használatának, átalakításának, javításának, felújításának és műszaki megvizsgálásának műszaki és biztonságtechnikai követelményeire.

Fotók: Borhegyi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here