Megéri lecserélni a régi tetőtéri ablakot

0
348

Akár passzív házas szigetelés új tetőtéri ablakkal

Sok szó esik a normál ablakok cseréjének fontosságáról, de annál kevesebb a régi tetőtéri ablakok cseréjéről, pedig ezt is jó ötlet átgondolni, amíg tartanak az állami támogatások. Sok olyan megoldás van, amire érdemes váltani.

A tetőtéri ablakok cseréjének gondolatával nem szívesen foglalkozunk, mert a tető szerkezetének megbontásától mindenki tart. Jó tudni azonban, hogy mennyire megéri a fáradtságot a régi tetőtéri ablak cseréje. Az év végéig ráadásul még 50%-os állami támogatás is igényelhető hozzá, úgyhogy most még fontosabb tájékozódni.

Év végéig elérhető az otthon felújítási támogatás, ami nagy segítség a tetőtéri ablak cseréjében.

A technika óriásit fejlődött, és vele együtt a tetőtéri ablakok szigetelésének és gyártásának technológiái is. Egy régi, rosszul záró tetőablak szigetelése, aminek a faanyagát a nap már csontra szárította, már rég nem a régi, ezért rengeteg meleg szökik ki – és be is – rajta, amitől nem csak drágább lesz a rezsi, de az életterünk is kényelmetlen.

Modern, akár fából, akár műanyagból készült tetőtéri ablakkal sok pénzt megspórolhatsz és kellemesebb lesz a lakás is, mert a zárásuk és szigetelésük tökéletes. A mai tetőtéri ablakok már három rétegezésű üveggel is választhatóak, ami hatalmas különbséget jelent a lakás felmelegedésében és a zajok szűrésében is.

Egy modern tetőtéri ablak rengeteget tehet az élhetőbb élettér megteremtéséért.

Emellett egy modern ablaknál az ablaktokok és maga a beépítési rendszer is a szigetelésre van optimalizálva. Meggátolja a hőhidak kialakulását, ezáltal pedig elkerülhető a tetőtéri lakások gyakori kényelmetlensége, a páralecsapódás. A három rétegezésű üveg és a beépítési szigetelőrendszer együtt pedig akár passzív ház minősítésnek is megfelelő hővédelmet nyújt.

Remek új megoldások

Az új tetőtéri ablakok sok olyat tudnak, amit a régiek még nem. Ezek egyike például a teljesen tetősíkon kívülre történő nyitás, aminek köszönhetően elkerüljük a bukó ablak lefejelését és zavartalanul gyönyörködhetünk a csodálatos panorámában is.

Rendelhetőek kulcsra zárható tetőtéri ablakok is, amik például a gyerekszobában a szó szoros értelmében életmentőek is lehetnek, de a nyitás mértékét korlátozó gyerekzár is kapható, ami szintén a kicsik biztonságát szolgálja.

Az elektromos ablaknyitás pedig olyan helyeken is beépíthetővé teszi a tetőtéri ablakot, ahol korábban nem lett volna megoldható az ablak nyitása. A hozzá tartozó elektromos árnyékolórendszerrel pedig gondoskodhatunk a lakás túlmelegedése elleni védelemről.

Érdemes hát megfontolni az új tetőtéri ablak beszerzését, mert a bontás kis kellemetlenségével sokat nyerhetünk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here