Ma este lekapcsolják a városháza díszkivilágítását

0
425

Idén az energiatakarékosság fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet az akcióval. Ezért 2017. március 25-én este 20:30 és 21:30 között Budaörsön is szünetel egy órára a Városháza díszkivilágítása.

A World Wide Fund for Nature (WWF) (magyarul Természetvédelmi Világalap) Föld Órája nevet viselő világméretű kezdeményezése megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. 2007-ben azzal a céllal született, hogy sokak figyelmét irányítsa rá az éghajlatváltozásra, és kormányokat, üzleti szereplőket, civil szervezeteket és egyéni támogatóit mozgósítsa a megfékezésére. Mostanra pedig olyan globális akcióvá nőtte ki magát, amely több mint 2,4 milliárd embert ér el világszerte. Idén március 25-én, szombaton 20:30 és 21:30 között „kapcsolunk le” egy órára, világ 178 országának több mint 7000 településén.

Budaörs önkormányzata is csatlakozott a világméretű akcióhoz, ezért 2017. március 25-én este 20:30 és 21:30 között Budaörsön is szünetel egy órára a Városháza díszkivilágítása.

Budapesten ugyanekkor fejlámpás kirándulást is szervez a WWF  a Normafán. A séta a Síháztól indul este 19.00-kor, és a János-hegyi Erzsébet kilátónál ér véget, ahol pontban 20.30-kor lekapcsolják Budapest díszvilágítását.

További információ a kezdeményezésről és a nemzetközi eseményekről: earthhour.org

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here