Zajlik az Ébredj Budaörs! hétvége, az egészségedért!

0
758

Tegnap mozgásórákkal, nyersételek készítésével és délután egyebek között Bittó Gyula akupresszúrás előadásával kezdődött meg az Ébredj Budaörs programsorozata, az egészség jegyében. Ma a tegnap hallottak egy részét ki is lehet próbálni a meridáin tornán művelődési házban. Holnap pedig, azaz vasárnap Egészségére váljék!, a Budaörsi Napló szervezésében. 9-kor kezdünk és délután 5 után lesz vége az érdekesebbnél érdekesebb és igen hasznos előadásoknak.

Tegnap mozgásórákkal, nyersételek készítésével és délután egyebek között Bittó Gyula előadásával kezdődött meg az Ébredj Budaörs programsorozata, az egészség jegyében. Az előadó már nem először járt a közösségi házban, és kérdésére, hogy ki volt jelen egy hónapja is, a hallgatóság kétharmada emelte fel a kezét. Ennek ellenére nekik is bőven tudott még újat mondani az akupresszúráról és akupunktúráról. Például azt, hogy míg ő maga természetgyógyászként, orvosi végzettség nélkül az elsőt, tehát a meridián pontok nyomogatását alkalmazhatja, az utóbbihoz,a tűszúrásokhoz a magyar jogszabályok szerint – bizonyos kivételekkel – orvosi diploma kell.   Érdekesen és hosszan beszélt a kínai orvoslás háromezer éves tapasztalatairól és unokája segítségével, élő díszleten mutatta meg, hol vannak azok a pontok, amiket nyomkodva, masszírozva vagy megszúrva enyhülhetnek a különböző betegségek illetve azok tünetei a szervezetünkben. bittó 2

Ma a tegnap hallottak egy részét fél 11-től ki is lehet próbálni a művelődési házban, Pintér Krisztina Meridián tornáján. S aki tegnap esetleg lemaradt Merl Antal A természet arcai című fotókiállításának a megnyitójáról, egyúttal a képeket is megnézheti.

A további mai programok .11:30-14:00 Jumping Fitness, 14:00-15:30 Dinamikus Jóga-Homonnay Fanny

17:00 Surranók túraklub Születésnapi partija- az elmúlt 5 év emlékezetes pillanatainak felelevenítése filmvetítéssel, beszélgetéssel, vendégekkel és meglepetéssel!

 Holnap pedig, vasárnap Egészségére váljék! a Budaörsi Napló szervezésében. 9-kor kezdünk, öt nagyon érdekes és hasznos, szakorvosok által tartott előadással, délután pedig – szintén szakorvosok részvételével – olyan izgalmas témákat dolgozunk fel a kerekasztal beszélgetéseken, mint a védőoltások, a helyes táplálkozás és az alternatív gyógyászat és a hagyományos gyógyászat kapcsolata.

A teljes programot itt találják: https://www.budaorsinaplo.hu/archivum/egeszseg/ebredj-budaors-marcius-24-26

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here