Lufik szálltak a magasba a gazdapiacról

0
1137

A szombati gazdapiac a budaörsi lakótelep Patkó utcai nagy parkolójában az I. Gazdafesztivált hirdette meg mára, azaz május 26-ra, és ha már ilyen közel volt a gyereknaphoz, a programok is elsősorban a gyerekeknek szóltak.

És ahogy azt az általuk szervezett rendezvényeken lassan megszokhatjuk, 300 adag pörköltöt készítettek a bográcsban az eseményre érkezőknek, illetve Kisberk Balázs a budaörsi gazdakör vezetője és a piac fő szervezője Kálóczi Imre alpolgármester társaságában száz csokitorta szeletet osztott ki a gyerekeknek.

A köszöntőkben – ahol az alpolgármesteren és a házigazdán kívül Szakály János a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) képviseletében kapott szót – kiemelték, hogy bár négy éve nem sokan hittek a multik áruházainak a szomszédságában egy kistermelői piac létjogosultságában; mára beigazolódott, hogy szükség van rá. Ráadásul a piacot üzemeltetők közösséget is teremtettek.

A szokásos friss zöldségek és gyümölcsök, sajtok, füstölt húsok mellett ezen a napon ingyen lehetett lovagolni, volt kisállat simogató, arcfestés és zenés műsor is.

Legutóbb a piac tavasznyitó rendezvényéről ITT írtunk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here