Gyermeknap volt a Jókaiban is

0
915

A tegnapi esőzés után végül is szép nyári időben sikerült megtartani a Jókai Mór Művelődési Központ által szervezett gyereknapot a szabadban, ahol a programok mellett a szigorúan csak gyerekek számára meghirdetett börze is évről-évre visszatér.

Mivel elég nagy területet lezártak a parkolóból a rendezvény idejére, számos kisgyermek hozhatta ki és kínálhatta portékáját. Sok kis lelkes árussal találkoztam, akik nagyon komolyan vették az értékesítést. Előkerültek a már megunt, nem használt, de még tökéletes játékok: puzzle, társasjáték, sőt szép farsangi ruhácskák is. A gyerekeket a szüleik segítették a háttérből a számolásnál, tájékoztatásnál.

Az alkalmi színpadon a Bogár Muzsika zenekar szórakoztatta elsőként a gyerekeket, bevonva őket a zenés táncos játékba. Nagy érdeklődésre tartott számot az állatsimogató, a Pesterzsébeti Lovasiskolának köszönhetően. Volt fiatal csacsi,  kecskegida anyukájával, kacsa, liba, tyúk, kakas és nyuszik, és Öcsi a láma. A fehér póniló is beállt a kicsik szolgálatába, lovagolhattak rajta. A  „királyos mesék” a Holdfűszínház előadásában és az interaktív bűvészműsor nagy tapsot kapott.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here