Színes, vidám forgatag volt a kamaraerdei tisztáson – még több fotóval!

0
1709

Az okos lány meséje délelőtt, hercegnők és manók, a hupikék törpikék délután, kutyás és lovagi bemutatók, festés és nemezelés, továbbá a beígért limuzin, vitorlázó repülőgép, elektromos kisautók, dodzsem, légvár, és főként vidám családok – velük telt meg május 26-án szombaton a patak melletti tisztás, illetve szépen rendezett park Kamaraerdőben.

Az idei Kamaraerdő Napja után sem könnyű eldönteni, hogy mi volt a reggel 10-től este 11-ig tartó esemény legérdekesebb, leginkább említésre méltó történése, hiszen mindaz igaz volt az idén is, amit az előző években ilyenkor írtunk: egyre nagyobb területen, egyre több műsorral és mindig több érdeklődővel zajlik a rendezvény. A részönkormányzat szervezi 2003 óta – mondta a megnyitóban Kisfalvi Péter (BFE) önkormányzati képviselő, és míg kezdetben inkább csak az ott élők jöttek össze beszélgetni, akik a Közösségi Ház előtti parkolóban elfértek, most már az egész városból igen sokan gyereknapoztak itt, annak ellenére, hogy nagyon sok más esemény zajlott párhuzamosan.

A szintén hagyományos főzőversenyre idén öt csapat nevezett be és paprikás krumplit kellett szabad tűzön készíteniük. A zsűri elnöke Kovács Attila volt, a Fogadó a magyar királyokhoz vendéglő üzletvezetője, séfje, és a zsűribe idén is meghívást kapott lapunk szerkesztője, továbbá Ládonyi János, így hárman pontoztuk végig az íz, illat, szín, állag és az esztétikai megjelenés szerint az ételeket.  Finomabbnál finomabbak lettek és mégis mindegyik más, kellettek a szempontok a döntéshez. A győztes a tavalyi második Loss Aranyalmákosz férfi csapat lett, a második a magukat Petőfi angyalainak hívó hölgyeké. Egyebek között serpenyővel, uszodabelépővel, Hollósy tortával lettek gazdagabbak és meglepetésként mindkét csapat 10-10 ezer forint értékű vacsorameghívást kapott a zsűri elnökétől a Királyokba.

Versenyen kívül három nagy bográcsban idén is több száz adag gulyásleves készült – normál, kicsit erős és nagyon csípős -, amiből még azoknak is jutott, akik késő délután éheztek meg.

Késő délután egy zenés vígjátékot láthattak még a kitartók Harsányi Gábor főszereplésével, majd dél-amerikai indián zenészek varázsolták el már inkább a felnőtteket és este – a koncert e sorok írásakor még tart – a Party Maffiára csápoltak a fiatalok.

Fotók: Kiss Annamária és EE

Borhegyi Éva képei: