Léteznek működő nyerőgépes stratégiák?

0
464
Laikusként legtöbben azt gondolják a nyerőgépekről, hogy tipikus példái azoknak a szerencsejátékoknak, ahol tényleg csak a mázlin múlik a győzelem. Sokan azonban azt állítják, hogy ez nem csak a szerencsén múlik, hanem megvan a stratégiája annak, hogyan lehet ezeket a gépeket legálisan kifosztani. Vajon tényleg van egy biztos módszer, egy működő stratégia, amivel biztosan nyerünk a nyerőgépen?

Ééééés JACKPOT!

Mindenki előtt ott van a kép a filmekből, ahogy a Las Vegas-i kaszinóban valaki bedob egy darab aprót a félkarú rablóba, a következő pillanatban pedig zúdul az ölébe a több millió dollár. Ki ne szeretne egy pillanat alatt milliomossá válni, ugye? Fejben valószínűleg már el is költötted a fődíjat, amikor leülsz a géphez és bedobod az első érméket. Leggyakrabban azonban vagy nem nyersz, vagy örülsz, ha kijössz nullára, esetleg minimális nyereséggel szállhatsz ki. Vajon mi kell ahhoz, hogy tényleg elvidd a főnyereményt?

Nincs spanyolviasz

Lelőjük a poént már az elején: nincs tuti stratégia, ellenben nagyon sokan azt hiszik, hogy ők igenis megtalálták a módját annak, ahogy kifosszák a nyerőgépet. Nagyon sok elmélet létezik arra vonatkozóan, hogy mikor hajlandó a gép adni, és mikor nyeli el a pénzt feneketlen kútként.

Amikor azonban kipróbálod ezeket a stratégiákat, hamar kénytelen leszel szembenézni a ténnyel, hogy valahogy mégsem akarnak működni. Nem léteznek kódok, nem léteznek olyan tétkombinációk, amik garantálják, hogy nyerni fogsz.

És hogy miért nem létezik ilyesmi? Azért, mert a modern nyerőgépes játékok már nem úgy működnek, mint a régiek, amikkel kocsmában is lehetett találkozni. Ezek egy véletlenszám generátor szoftvert használnak. Ez a rendszer több millió lehetséges eredményt generál a játékhoz másodpercenként, még akkor is, ha a játék éppen nyugalomban van. Amikor játszol, és a tárcsák forognak, akkor a háttérben valójában az történik, hogy a gép választ egyet a szoftver által felkínált több millió eredményből – teljesen véletlenszerűen. Így az egész tényleg csak a mázlin múlik, és az égvilágon semmilyen módja nincs annak, hogy ezt te, a gép előtt ülve befolyásold.

Hogyan működnek a nyerőgépek?

Hogy biztosan ne ragadtasd el magad a nyerőgépekkel kapcsolatban, íme, néhány tény a működésükről, amik segítségével tisztábban láthatod a helyzetet.

A legtöbb nyerőgép szoftverébe előre beprogramozzák, hogy az összes be dobált pénz hány százalékát fizetheti ki nyereményként. Bevethetsz te akármilyen stratégiát, akkor sem fog ennél többet kiadni nyereményként. Innentől kezdve az a szóbeszéd ugyanakkor megáll valamelyest, hogy akkor van esély nagyobb összegű nyereményre, amikor sok pénz van a gépben.

Nem árt tudni, hogy minél több pörgő elem van egy gépen, annál alacsonyabb az esély a nyerésre. Ez elég logikus, hiszen több tényezős kombinációt kell eltalálni a győzelemhez.

Miért baj, ha hiszel a stratégiákban?

Az a tény önmagában nem probléma, hogy megpróbálsz egy-egy stratégiával nyerni. A stratégiákkal kapcsolatban inkább az a gond, hogy sokan abszolút készpénznek veszik, hogy ezzel nyerni fognak, ezért irreálisan bátran tesznek fel túl nagy összegeket. Ennek az eredménye pedig szinte borítékolhatóan az, hogy óriási összegeket buknak el.

Éppen az ilyen embereket tudja berántani a spirál: ő tudni véli a nyerőgép titkát, és ha ez mégsem jön össze, akkor igyekszik újabb és újabb tétekkel bizonyítani az igazát, és persze visszaszerezni az elbukott pénzét. Ez gyakorlatilag a biztos receptje annak, hogy még többet bukjon az ember.

A nyerőgépekkel kapcsolatban tehát fontos megérteni, hogy nincs tuti módszer, főleg mert egy szoftver üzemelteti magát a gépet, ami tényleg teljesen véletlenszerűen választja ki a lehetséges kombinációk közül az egyiket. Akkor érdemes ezekkel a játékokkal játszani, ha el tudjuk fogadni azt a verziót is, hogy nem nyerünk.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here