Koszorúzás volt a Trianon emlékműnél

0
422

A Fidesz-KDNP budaörsi szervezetei, a helyi KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) és a Magyar Történelmi Szalon közös megemlékezést tartott tegnap, Trianon 102. évfordulóján a Templom téren. A szervezők a nemzeti összetartozás jeleként egy közös koszorút helyeztek el az emlékműnél, melyre mindenki felrakathatott egy szalagot.

102 éve, 1920. június 4-én írták alá a trianoni békeszerződést és ez a nap 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. Ebből az alkalomból ünnepélyes koszorúzás volt a Templom téren, a Trianon emlékműnél.

A rendezvényen fellépett a Budaörsi Pacsirták Népdalénekes Csoport.

Majd Varga János emeritus plébános vezetésével a jelenlévők elmondták a Miatyánkot.

Ambrus András színművész előadta Reményik Sándor Nagy magyar télben című versét.

Ünnepi beszédet tartott Czuczor Gergely (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, aki arról beszélt, hogy az elszakított országrészekben élő magyarok képesek voltak megőrizni kultúrájukat, a nemzet megmaradt. „Bízom abban, hogy amíg magyar anyanyelvünk és keresztény hitünk megmarad, gyermekeinket múltunk tiszteletére, szülőföldünk szeretetére, magyarnak neveljük, addig helyünk lesz a Kárpát-medencében” – mondta.

Baricz Lajos papköltő Marosszentgyörgyből (Maros megye) műsoron kívül elmondta szonettjét, melyet előző este a budaörsi Trianon emlékmű ihletett.

A Magyar Történelmi Szalon szervezésében Összetartozás Konferencia volt a koszorúzást követően a PostArt Kulturális Színtérben, ahol művész fellépők irodalmi alkotásokkal léptek fel, neves geológusok pedig előadásokat tartottak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here