Remekeltek a budaörsiek az Országos Tűzoltóbörzén

0
865

Idén tizedik alkalommal rendezték meg az Országos Tűzoltóbörzét és találkozót Pilisszentivánon, amin a Budaörs Városi Önkéntes Tűzoltó és Közhasznú Egyesület is részt vesz minden évben.

 

Az eseményt Dobson Tibor tű. dandártábornok nyitotta meg és nem maradt el az önkéntes tűzoltók és a gépjárművek szentelése sem, valamint a hagyományos kéklámpás felvonulás. A Magyar Tűzoltó Szövetség és a Pest Megyei Tűzoltó Szövetség ezúttal is kihelyezett ünnepséget tartott a községi díszteremben, ahol Flórián nap alkalmából Dobson Tibor tű. dandártábornok, az MTSZ elnöke és Hodut János, a PMTSZ elnöke elismeréseket adtak át.

A rendezvényen többféle sport- és tűzoltó szakmai verseny színesítette a programot. A budaörsi lánglovagok kötélhúzó, porraloltó hajító, horgász- és főzőversenyen mérkőztek meg a vetélytársakkal.

A főzőverseny tekintetében címvédőként sikerült megőrizni az első helyet, az egyesületet Ipacs Zsolt, a Budaörsi Borászok Egyesületének elnöke segítette a győzelemhez a „tűzoltó pörkölt rántott puliszkával” elnevezésű ételkülönlegességgel. Emellett a kötélhúzó megmérettetésen a budaörsi női csapat az első helyre húzta be magát.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here