Kis tudósok éjszakája

0
519

A Kutatók éjszakájának mintára szervezték meg idén decemberben a Kis tudósok éjszakáját a budaörsi 1. Számú Általános Iskolában, ahol egy menetlevéllel több mint tíz állomáson tudtak sikerrel végigmenni a természettudományok témakörében jártas tanulók és az érdeklődők.

„Nyolc évvel ezelőtt megalakítottuk a természettudományi tagozatunkat, és tavaly volt az első Kis tudósok éjszakája, akkor voltak hetedikesek a legidősebb természettudósaink” – mondta Simsik Zsuzsanna intézményvezető. „Idén már ötödiktől benne vannak a gyerekek, hiszen csak együtt, közös munkával lehet ezt megtenni, és tulajdonképpen ez egy egész iskolai összefogás.” – tette hozzá.

A Kis tudósok éjszakáján szervezőként és előadóként is a tanulóké volt a főszerep, de természetes mögöttük állt az egész tanári kar is. A programon célszerű volt a menetlevél szerint haladni, így a kíváncsiak az érdekes előadások során meggyőződhettek például arról, hogy tényleg forog a Föld, sőt a műsorok során még pecséteket is gyűjthettek, amelyeket a végén finom süteményre lehetett beváltani. Az érdeklődők a tizennégy állomás során részt vehettek lazító és ügyességi feladatokon, de egészen komoly tudományos előadásokon is. Az előadások tematikáját a természettudományokat emelt óraszámban tanuló gyerekek határozták meg, így nem csoda, hogy ők is inkább a természettudományok izgalmasabb oldalát (pl.: a szárazjég „füstölését” a meleg vízben) akarták megmutatni. Ezeken kívül a résztvevők élvezhették még a különböző optikai illúziók és a hallást befolyásoló tesztek varázsát is.

(Forrás: a Budaörsi Városi TV riportja)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here