Home Online Újság Kultúra Kinyitott a könyvtár – frissítve!

Kinyitott a könyvtár – frissítve!

0
686

Rövidebb nyitvatartással, némi korlátozással és a fertőtlenítési szabályok betartásának feltétele mellett a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár ma 10 órakor megnyitotta kapuját az olvasóközönség előtt.

Az alábbi házirendet tette közhírré a könyvtár igazgatója, Csabay Károly:

 1. A könyvtár nyitvatartási ideje rövidül. Csak 16 óráig leszünk nyitva és nem lesz szombati nyitva tartás.
 2. Egyszerre csak 10 fő tartózkodhat a könyvtárépületben.
 3. Ezt a létszámot egy kapuőr fogja biztosítani, aki a könyvtár bejáratánál teljesít szolgálatot. Kérjük a vele való készséges együttműködést.
 4. Maszk viselése a könyvtárba lépő olvasónak kötelező. MASZKOT NEM TUDUNK BIZTOSÍTANI. Ezért minden kedves olvasót szeretettel kérünk arra, hogy maszkkal, sállal, kendővel felszerelkezve látogasson el hozzánk.
 5. A belépő olvasó kezét (ha kell, a kesztyűjét is) fertőtlenítő spray-vel le fogjuk fújni. Ebben is kérjük az Önök beletörődő türelmét.
 6. Hogy meggyorsítsuk a sorbanállást, azon olvasóinktól, akik csak visszahoznak, kölcsönözni nem akarnak és megbíznak bennünk annyira, hogy a visszahozatalról papíron kinyomtatott bizonylatot nem kérnek – nos, ezektől az olvasóinktól soron kívül átvesszük a könyveket, CD-ket, DVD-ket, folyóiratokat… amit hoznak.
 7. Ugyanezen okból javasoljuk az e-mailes könyvrendelést. Kérjük, az info@budaorskonyvtar.hu címre írják meg, mit kérnek. Válaszolni fogunk, hogy mi van meg és a csomag mikor vihető el. Az összekészített csomagot az olvasó soron kívül viheti el.
 8. A számítógépek használatát limitáljuk, kérjük, a könyvtáros utasításait ebben a tekintetben a legszigorúbban szíveskedjenek követni.
 9. Nem lesznek játékok a gyerekekkel ebben az időszakban, kérjük a kedves szülőket, ne úgy tervezzenek, hogy hosszabb időt töltenek itt nálunk. Kérjük, szorítkozzanak a mű kiválasztására és a mielőbbi távozásra.
 10. Folyóiratot helyben olvasni nem, csak kölcsönözni lehet.
 11. Minden egy kicsit akadozni fog, minden szolgáltatás kicsit szűkösebb lesz a megszokottnál. Nehéz lesz nekünk is, Önöknek is. Bízunk abban, hogy mielőbb túl leszünk rajta. Csak az Önök megértő együttműködésével sikerüléhet. – Kérjük ezt az együttműködést.

Frissítés: A visszajelzések alapján módosítottunk a rendkívüli nyitvatartásunkon. Keddenként a könyvtár minden részlege 12:00-18:00 óráig tart nyitva. A többi napon (hétfő, szerda, csütörtök, péntek) 10:00-16:00 óráig várjuk Önöket.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here