Jól sikerült tegnap a Budaörsi Vigasságok rendezvény

0
401

A hagyományosan szeptember második felére időzített Budaörsi Vigasságok idején rendszerint már olyan hűvös van, ami biztos jele annak, hogy itt az ősz. Idén szerencsére szép idő volt a rendezvény ideje alatt és a napfény enyhén melegített is. Bár az egész napos programokkal párhuzamosan a művelődési házban az Empátia nap eseményei zajlottak, érdeklődőben nem volt hiány, különösen sokan jöttek el a Kaláka koncertre. A gyermekek számára szervezett programok és a délutáni, illetve esti koncertek zavartalanok voltak.

A Langaléta Garabonciásokkal hangolódtak a szórakozásra a Templom térre látogató érdeklődők. Különösen nagy sikert arattak Tell Vilmosos jelenetükkel, melynek során egy kislány fején lévő almába roppant szellemesen juttatták bele a nyílvesszőt.

 

 

 

A Kaláka zenekar koncertjére rengetegen érkeztek, és valószínűleg nem is csalódtak az előadásban, Gryllus Vilmos és társai lebilincselték figyelmét kicsinek-nagynak.

 

 

Ezt követően Kodzsugukila, a boszorkány címmel láthattak egy előadást a jelenlévők. Az afrikai mesét bábokkal és különleges, Afrikát idéző hangszerek kíséretében mutatta be a Kabóca Bábszínház. Majd a Széll Kulturális Egyesület húsz éves fennállása alkalmából a Téka zenekar nyújtott talpalávalót az egyesület és Kisújfalu táncosainak.

 

Rövid szünet után délután ismét egy gyermekkoncert – Bogár Muzsika – következett, majd egy vásári tragédiát láthatott a közönség a színpad előtti területen, Kajárpéci Otello címmel, amit a Kajárpéci Vízirevü adott elő.

Teddy Harpo egyszemélyes zenekara utcazenét szolgáltatott az Esze Tamás utcában, majd a színpadon ír tánc show-t láthattak az érdeklődők. Ezt követte a Meg egy cukorka, alternatív rockkoncertje.

A PostART-on került megrendezésre Derzsi György és a GProjekt Band előadására, a zenekar tulajdonképpen régi slágereket, táncdalokat adott elő kávéházi cigányzenekar hangulatában.

 

Este nyolckor a Los Orangutanes lépett fel és csinált latin buli hangulatot a Templom téren, majd Szabó Benedek és a Galaxisok zenéltek.

Napközben a képzőművészetet népszerűsítette az Esze Tamás utcai vásári forgatagban Végh Lajos festőművész, illetve homokanimátor, ezen kívül portékáikat árulták a kézművesek, illetve a lacikonyhások.