Home Online Újság Városháza Jobban vagy rosszabbul jár-e 2021-ben Budaörs?

Jobban vagy rosszabbul jár-e 2021-ben Budaörs?

0
630

Csenger Zalán Zsolt körzetünk fideszes országgyűlési képviselője pár napja adott interjút előbb a Buda Környéki Televíziónak, majd az új budaörsi tévének a TV2040-nek. Mindkét esetben azt hangsúlyozta, hogy Budaörstől 2021-ben kevesebbet és nem többet von majd el az állam, mint az idén. „Ha a 2019-es számokkal nézzük – az akkori százalékokkal és a mostanival -, akkor 1 milliárddal kevesebb lesz a szolidaritási hozzájárulás. Budaörs 75-100%-os elvonási kategóriába esett korábban, viszont most egy olyan sávba, ami 54 és 67% a maximum. Egészen biztos hogy Budaörs jobban fog járni. …” – mondta.

Vele szemben Wittinghoff Tamás polgármester a TV2040-nek arról beszélt, hogy a 2020-as önkormányzati költségvetést úgy „szabták át”, hogy a tervezett kiadásokat 2 milliárd forinttal csökkentették, illetve 1 milliárd forint tartalékot kívánnak képezni az év végig, hogy 2021 januárban ne legyen üres a kassza.” A jövő évet természetesen most még nem látják, de amit eddig lehet tudni, aszerint az állami elvonások tovább nőnek, míg az iparűzési adóbevétel várhatóan csökken.

Lapunk kérdésére válaszolva – miután elküldtük neki Csenger Zalán Zsolt első nyilatkozatát, érdeklődve, hogy tényleg jobban járhatunk-e jövőre – a polgármester hozzátette: „Ez kategorikusan nem igaz. Idén 2,1 milliárd forint volt a szolidaritási hozzájárulás, amit fizettünk, jövőre pedig a jelenlegi törvénytervezet szerint 2,5 milliárd lesz. Ami mellett jelentős adó kieséssel is számolnunk kell, miközben az elvonás olyan év bázisán nyugszik, a 2019-es adóbevételén, amelyben a járványnak természetesen még nem volt hatása.”

Fotók: archív

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here