Ismét lehet válogatni az adományokból

0
802

Hova lehet vinni a jó minőségű használt ruhákat? Gyakori kérdés a helyi online közösségi csoportokban, és a járványügyi korlátozások miatt egyre rövidebb a hasznos válaszok listája, mert a szociális intézmények többsége részlegesen zárva van, a tároló kapacitásuk pedig korlátos. Az egyre kevesebb gyűjtőkonténerbe pedig a szép holmikat nem szívesen dobjuk be.

AZ MSZP budaörsi szervezete is alkalmazkodott a vírus megfékezését célzó szabályokhoz, de ők továbbra is, egész évben gyűjtik az adományokat. Igaz, most csak telefonon előre egyeztetett időpontban várják a Budapesti út 54. szám alatti utolsó faházban akár az adományozókat, akár azokat, akik szeretnének a beérkezett holmiból válogatni. A fő szervező Papp Ilona Icus  arra kérte munkatársunkat, hogy írjuk meg, a szükséges fertőtlenítés után náluk bárki, akinek szüksége van segítségre, részt vehet az ingyenes börzéken, úgy, hogy egyszerre maximum három ember van bent. Azoknak pedig, akik tudni szeretnék, hogy biztosan jó helyre kerülnek az adományaik, azt üzeni, hogy fotókkal dokumentálják az átadást. Továbbá, ami itt Budaörsön nem talál gazdára, azt aktivistáik vidékre szállítják, az ország legszegényebb településeire.

„Válogatunk, ami elszakadt, azt visszük az állatmenhelyre, ami pedig szép állapotban van, azt a jövő héten már lehet válogatni” – mondja  Ilona, a saját közösségi oldalára feltett videóban.

A cím tehát: Polgárok Háza Budaörs, Budapesti út 54. szám alatti utolsó faházban. Az időpont egyeztetése telefonon: 06 30 1644474

Papp Ilona videóüzenete:

https://www.facebook.com/icus.ordogi123666/videos/5195038627204059

https://www.facebook.com/icus.ordogi123666/videos/5194892650551990

Korábbi cikkeink:

Adományok Budaörsről a Cserehátra

 

„Akinek szüksége van az adományokra, az viheti”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here