Foci NB II: Ma volt az első tavaszi mérkőzés, Budaörs – Szolnoki MÁV FC 0-0

0
535

Ma délután a Merkantil Bank Liga NB II. 22. fordulójában a Szolnoki MÁV FC-t fogadta a Budaörs, egyelőre még Tatabányán, bár a budaörsi Árok utcai beruházás már úgy tűnik, tényleg a végéhez közeledik. S bár revansot venni készült csapatunk, ez most nem sikerült, a végeredmény 0-0.

A rövid felkészülés után már ma került sor az első tavaszi mérkőzésre, amin a Szolnok lett a Budaörs ellenfele. A BSC egy kiemelkedő ősz után a harmadik helyről várta a folytatást, míg a Szolnok a 8. helyről. Ami pedig a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, a legutóbbi nyolc bajnokin három Szolnok- győzelem mellett ugyanennyi BSC-siker, valamint két döntetlen született. Tehát a Budaörs ma nagyon szeretett volna nyerni.

S az első félidőben csapatunk jobban is játszott a Szolnoknál, de nem tudta feltörni a vendégek védelmét. A másodikban már kiegyenlítettebb volt a küzdelem, de gólt továbbra sem láthattunk, így 0–0-val ért véget a mérkőzés Tatabányán, a labdarúgó NB II 22. fordulójában.

A budaörsi keretben több változás is történt a téli szünetben. A fehérvári kölcsönjátékos, Tamás Olivér anyaklubjával kezdte meg a felkészülést és az edzőtáborba is elutazott az NB I-es együttessel, majd kölcsönbe a Pakshoz szerződött. A Fehérvárral érvényben lévő kooperációs szerződés keretében Budaörsön szereplő Nyári Patrik sem állt a szakmai stáb rendelkezésére, a bal oldali védő Zeke Márió pedig a Budafok játékosa lett, a helyére Pintér Dominikot igazolták le a Monortól. Szolnokon nem változtattak a játékoskeret összetételén.

MESTERMÉRLEG
Márkus Tibor: – Így az idény elején ez inkább brusztolás volt, mint futballmérkőzés, ennek ellenére az első félidőben eldönthettük volna találkozót.
Romanek János: – Küzdelmes mérkőzés volt, az első félidőben a Budaörsnek két nagy helyzete adódott, de a másodikban nekünk is volt egy komoly gólszerzési lehetőségünk. A második félidő közepétől jobban bírtuk erővel, de összességében reálisnak érzem a döntetlent. Komoly fegyverténynek tartom, hogy a dobogós Budaörs ellen négy pontot szereztünk ebben a szezonban.

ÖSSZEFOGLALÓ
Az utolsó két bajnoki mérkőzését egyaránt elveszítő, ezzel az idei évet csak a harmadik – tehát már nem feljutó – helyről indító Budaörs a nyolcmeccses bajnoki veretlenségi szériával a háta mögött Tatabányára érkező Szolnokot látta vendégül.

A Budaörs kerete némileg meggyengült a téli szünetben, ennek ellenére az első félidőben jobban futballozott az eltiltását töltő vezetőedzőjét, Csábi Józsefet ezúttal is nélkülöző vendégcsapatnál. (Az egykori szövetségi kapitányt még decemberben, Szentlőrincen állították ki a házi gólkirállyal, Novák Csanáddal együtt)

A hazaiak több helyzetet is kidolgoztak, de nem tudtak túljárni a remekül védő, emellett a saját csapattársai által is sokat foglalkoztatott Molnár-Farkas kapus eszén. A Budaörs csak magának köszönhette, hogy nem előnnyel vonulhatott a szünetre, de minden bizonnyal a vendégek is érezték, hogy az addigiaknál több kell, így a második játékrészben támadóbb felfogásban léptek fel. Átvette az irányítást a Szolnok, Rokszin révén egy ziccert is kihagyott és láthatóan fizikálisan is jobban bírta a tempót a vendégcsapat. Az utolsó percekben ismét a házigazda játszott fölényben, de nem tudta bevenni a vendégek kapuját. Így összességében igazságosnak nevezhető döntetlent játszottak egymással a csapatok, egy küzdelmes, de alacsony színvonalú mérkőzésen.

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: Nincs tovább, gól nélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

 1. perc: Két perc lesz a ráadás.
 2. perc: Rokszin Ádámot Tóth Benjamin váltja a vendégeknél.
 3. perc: Molnár 25 méterről csúnyán fölé lő szabadrúgásból.
 4. perc: Halmai lő 17-ről a jobb felső mellé.
 5. perc: Kurdics Leventét Bárdos Bence váltja a vendégeknél.

Nem meglepő: a Szolnok átvette a játék irányítását.

 1. perc: kettőt cserél a Budaörs: Halácsi Fülöp helyett Halmai Ádám, Csiki Norbert helyett Sajbán Miklós a pályán.
 2. perc: Zsidai üt hátra az őt támadó Kónyára, ez is sárga.
 3. perc: Rokszin buktatja Fényest, sárga lapot kap érte.
 4. perc: Horváth Roland helyett Pethő Bence a hazai csapatban.
 5. perc: Kónya vállalkozik 25-ről, egy hazai védőről szögletre pattan a labda. Nem szabadul fel a hazai kapu, harmadik szögletét végezheti el a Szolnok. Végül felszabadít a Budaörs.

Támadóbb felfogásban játszik a Szolnok, pörgősebb lett a mérkőzés.

 1. perc: Rokszin egyedül törhetett kapura, de Szabó védte a ziccerben leadott lövést. A mérkőzés eddigi legnagyobb helyzete maradt ki.
 2. perc: rögtön két hazai szöglet, eredmény nélkül.
 3. perc: elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt a Szolnok, Szabó Balázs helyére Lakatos István állt.

 1. perc: nincs ráadás, vége az első félidőnek. Fölényben játszik a Budaörs, de a szolnoki védelem egyelőre állja a sarat.
 2. perc: Szekszárdi buktatja Pintért, sárga.
 3. perc: egymás után két szolnoki szöglet, de mindkettő veszélytelen.
 4. perc: Már megint Molnár-Farkas: ezúttal Csiki bombáját tolja fölé.

Ha nem is nagy, de érezhető budaörsi fölény.

 1. perc: Horváth lő 20-ról, a szolnoki kapus ismét a helyén.
 2. perc: Jobb oldali hazai szöglet után ment nagyot Molnár-Farkas.

Molnár-Farkas kapus sokadszor dobja támadásba a Szolnokot, többet van játékban, mint sok mezőnyjátékos…

 1. perc: Tisza lövését védi Szabó.
 2. perc: Halácsi lő 17 méterről, Molnár-Farkas öleli magához a labdát.
 3. perc: Szabó indul meg a bal szélen, de lerántja a keresztezni akaró Fényest, így a Budaörs jöhet szabadrúgással.
 4. perc: Pintér rúgja fel Csirmazt, de megússza a sárgát.

Gyűrik egymást a csapatok – említésre méltó esemény nélkül…

 1. perc: elkezdődött a mérkőzés, a Szolnok indította útjára labdát.

Forrás: bsc1924 Facebook oldala és nemzetisport.hu

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here