„Akinek szüksége van az adományokra, az viheti”

0
932

Nem csak karácsonykor segítenek, de ilyenkor még nagyobb az igény az adományokra – mondja lapunk kérdéseire válaszolva az MSZP helyi szervezetének a tagja, Papp Ilona, Icus. Munkatársunk szerda délután járt az irodájukban, az ingyenes börzén.

„Kedves barátunk!!! Fázol? Szükséged van egy kis melegségre. Fogd ezt a kabátot és vidd magaddal!!! Használd egészséggel! Budaörsi MSZP. Budaörsiek adományai”
A város néhány pontján (a Templom téren, a lakótelepi buszvégállomás és a CBA előtt) már találkozhattak az elmúlt hetekben a kis cédulával, amiről az idézet való, és amit egy-egy melegebb ruhadarabra tűztek rá az MSZP helyi szervezetének tagjai. A szegények érdekében több mint egy éve kérik, gyűjtik, hozzák-viszik az adományokat a Budapesti út 54. szám udvarán található faházba és faházból, Papp Ilona, Icus és munkatársa Szabó Sándorné, Katika.  Nemcsak most, a karácsony közeledtével, vagy – amikor legutóbb írtunk róluk – iskolakezdéskor fáradhatatlanok, hanem egész évben, folyamatosan. Általában hétfőn 10-12 óráig és szerdán 15-18 óráig tartanak nyitva, de akinek ez nem jó, lehet egyéb időpontot is egyeztetni.
„Az elmúlt hetekben csodaszép csecsemő- és gyermekruhák érkeztek” – osztotta meg kedden Icus a közösségi oldalán. S bárki mehetett másnap válogatni. Ők nem hivatal, nem vizsgálják senki rászorultságát, akinek szüksége van az adományokra, az viheti. Nem csak budaörsiek, hiszen szájhagyomány útján terjed a hír, és jönnek Érdről, Herceghalomról, illetve mostanában Ceglédre vittek el egy nagyobb mennyiséget, illetve Nagykátára, Dunakeszire, Erdőkertesre. Az utóbbi helyre paplanokat kértek és kaptak a betegszállító autókba.
Bár Budaörsön is jelentős számban élnek nehéz anyagi körülmények között emberek, a helyiek jellemzően inkább adományoznak. Sokan és rendszeresen. Ennek köszönhető, hogy például annyi meleg téli holmi gyűlt össze egy hónapja, hogy kitették őket a padokra. Így azokhoz is eljutnak, akik nem ismerik még az MSZP irodáját, és azokhoz is, akik ismerik ugyan, de valamiért nem térnek be. Néhányan azért, mert szégyellik a szegénységüket, holott semmi okuk rá.
„Szerezzünk együtt örömet embertársainknak!” – hangsúlyozza Icus. Hozzátéve: szükség lenne még tartós élelmiszerre (például konzerv, tej, liszt, cukor, rizs, édességek csokoládé, szaloncukor) és bármire, amit valaki jó szívvel fel tud ajánlani és másnak nagy segítség lehet. Egy rakomány tűzifát éppen most vitt el egy család (képünkön Varga Brigitta a két segítő között – a szerk.), jó helyre került. A következő hétvégén pedig egy komplett szobabútor kerül új helyre, mivel az adományozó külföldre költözik.
„Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatja a munkánkat” – fűzi még hozzá a fentiekhez Ilona. S faggatózásomra, hogy mi az a konkrét felajánlás, ami most jól jönne, elmeséli, hogy egy tízéves budaörsi kisfiúnak a szülei a stoplis cipőre gyűjtenek, mert a gyerek versenyszerűen focizik egy helyi csapatban, de nagyon szeretne egy Barcelona mezt és egy focilabdát is kapni karácsonyra, amire a családi költségvetésből már nem futja. Lehet, hogy valakinél van ilyen a szekrényben?
Az adományokat tehát ide várják, és itt tartják szerdánként az ingyenes börzét is: Budaörs, Budapesti út 54. , az udvarban a faházban, hétfőn 10-12 óráig és szerdán 15-18 óráig. Telefon: 06 20 745 9113

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here