Indulhat a Heimatmuseum felújítása

0
701

Hamarosan elkezdhetik a felújítási munkálatokat a budaörsi Jakob Bleyer Heimatmuseumban, amelyre már több mint egy évtizede várnak. 

„Többször volt próbálkozás, pályáztunk is folyamatosan, hogy az épület felújítására sor kerüljön” – mondta Gajdos-Frank Katalin, a Heimatmuseum igazgatónője. A régi épület állapota 2015-ben vált kritikussá, hiszen a hátsó részt fel kellett állványozni, de mára már a pincében is áll a víz, ráadásul a falak is nedvesek és a födémet is cserélni kell. A rekonstrukciós munkálatokat a fenntartó budaörsi Német Nemzetiségi Önkormányzat idén tudja elindítani, mivel sikeresen nyertek két pályázaton (EMMI, valamint Várépítő pályázat) vissza nem térítendő összeget, valamint a budaörsi önkormányzattól is kaptak támogatást.

A munkálatok előreláthatóan négy hónapig tartanak, a kivitelezőt közbeszerzési eljáráson választották ki. A kiállítások termeiből már nyáron átköltöztették a régi tárgyakat és bútorokat, így az épület már üresen várja a megújhodást. Ha minden a tervek szerint halad, jövő tavasszal már teljes pompájában ismét látogatható lesz a tájház. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here