Így dobja fel az éjszakáit, avagy hálószobai bútorügyek

0
558

Magyarországon csak az elmúlt években kezdtünk igazán tudatosabbá válni a hálószobák kényelmét illetően. Míg korábban természetes volt egy recsegő, kényelmetlen ágy, amelyen magunkban vagy párunkkal együtt aludtunk, méghozzá egy kellően kifeküdt matracon. Szerencsére ma már hasonlóan alacsony minőséget csak ritkán látunk, azonban mégis van jónéhány olyan szempont, amelyet érdemes figyelembe venni akkor, amikor a hálószobánk bebútorozásáról döntünk.

Az ágy

Talán sosem gondoltunk még bele, de életünk közel egyharmadát töltjük el ágyban fekve. Akik kisebb lakásban vagy házban élnek, és a hálószoba a dolgozószobával, a nappalival vagy más helyiséggel összevonva található, ott még fontosabb az, hogy ennek a szobának a kényelme a lehető legmagasabb fokú legyen.

Ehhez szükségünk van a megfelelő hálószoba bútorok kiválasztására. Először is egy ágykeretre, amely esetében három fontos szempontot kell figyelembe vennünk:

  • Legyen kellően strapabíró.
  • Ha lehet, kerüljük azokat az ágykereteket, amelyeknek a külső széle jelentősen, akár 10-15 cm-es párkányt képezve nyúlik túl a matracon. Ezzel pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy véletlenül beüssük magunkat.
  • Legyen kellően nagy ahhoz, hogy akár extrém alvási szokásaink mellett is kellemesen be tudjuk lakni.

Emelet szintén fontos a megfelelő matrac kiválasztása. Ma már számtalan különböző anyagot választhatunk a matracok alkotóelemeként, melyek közül mindnek más és más hatásai vannak a szervezetünkre. A legújabb trend az úgynevezett hideghab alapú, kvázi szivacsból készült matrac. Ez nemcsak az izzadságot vezeti el tökéletesen, de kellemesen szellőzik, és pont ott tartja meg a testünket, ahol arra szüksége van.

A kiegészítők

Ahhoz, hogy igazán komfortossá tegyük a hálószobánkat, válasszunk olyan éjjeliszekrényeket, világítótesteket, amelyek jól kiegészítik a választott ágyat. Emellett design és higiéniai szempontból is nagyon fontos, hogy milyen ágyneműhuzatok kerülnek felhasználásra. A legjobbak ugyanis szintén szellőznek, és természetesen remekül mutatnak.

A Bonami webshopjában minden szükséges terméket megtalálunk ahhoz, hogy igazán trendi és egyben praktikus hálószobát tudhassunk magunkénak.

A fotó forrása:
lilasgh / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here