Ilyen volt a Bauhaus budaörsi családi napja

0
2438

„Jó húzás volt ez a családi nap” – mondta egy férfi, aki nem a csempéző, a tapétázó vagy más hasznos barkácsolási oktatásra regisztrált; nem is a talicskafutásra jött el vasárnap délután, sőt, a gyerekeit sem hozta magával Farkasházi Réka vagy a zöldségekről daloló színészek zenés műsorára; hanem tiltakozni akart a tervezett beruházás ellen.

A Facebookon szerveződtek a tiltakozók egy zárt csoportban. (Bár tegnapi információnk szerint a cél az volt, hogy befutnak majd pár molinóval a szórakozók közé, hogy itt 1,5 hektár erdőt fognak kivágni annak érdekében, hogy a Bauhaus 15 000 négyzetméteres áruháza megépüljön, ezt cikkünk élesítése után ma a szervezők cáfolták.Így utólag módosítottuk – a szerk.) A rendezvénnyel szemben fel is állítottak egy autór, rajta egy óriásplakáttal (erdőt vagy parkolót?), illetve onnan mintegy 20 méterre egy asztalnál gyűjtötték a petíciójukra az aláírásokat. (Tovább pár száz méterre szintén, az Auchan gyalogos bejárójánál.) Úgy tudjuk, hogy eddig mintegy 1200-an írták alá.

Mivel a Bauhaus tervezett beruházása lesz az egyik napirend hétfőn, azaz szeptember 11-én délután a budaörsi önkormányzat Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottság ülésén, a budaörsiek szempontjából mellette és ellene szóló érvekre azt követően visszatérünk. (A tiltakozók csoportjához egyébként a családi napon a Bauhaus részéről odament két „illetékes”, akikkel hosszan elbeszélgettek.) Korábbi cikkünk: ITT

S íme a nap céljáról és hangulatáról a fotók:       

Fotó: Borhegyi Éva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here