Hogyan vegyünk fel felelősen személyi hitelt?

0
881

Nem ajánljuk senkinek, de azért nem ördögtől való gondolat hitelből vásárolni karácsonyi ajándékot. Pillanatnyi elhatározásból azonban ne tegyük, hanem gondoljuk át, hogy valóban szükségünk van-e rá, illetve, hogy az új hitel felvételét nem kellene-e összekapcsolni egy adósságrendezéssel!

December a vásárlások hónapja, ilyenkor sokan költekeznek, az egész éves kiadásuk jelentős százalékát. Költjük azt, amit egész évben vagy a nyaralás után sikerült félretenni, sőt, van, aki többet is, mint ami a rendelkezésére áll.

Nekik egy lehetőség – a mára elég konszolidált kamatokkal és feltételekkel bíró – személyi kölcsön, amit azonban a kedvező feltételek ellenére is alaposan fontoljunk meg! Hogy mire vesszük fel? A fogászati beavatkozástól a képzéseken át adósságrendezésre, és van, aki ajándékvásárlásra is, tehát sok mindenre lehet jó.

Akinek szabad felhasználású hitelre van szüksége, de nincs ingatlanfedezete, annak jó megoldás lehet, és ezzel sokan élnek is, mert a 2015-ös évhez képest 54%-kall nőtt az idén a személyi hitelek felvétele. Gyorsan és könnyen intézhető, ezért ma talán az egyik legkeresettebb kölcsön. De mielőtt bármit aláírunk, adjunk választ a következőkre!Mendy foto kozeli 2015

  • Milyen hosszú futamidőben szükséges gondolkodni?
  • Mekkora összeg az, amit havonta a törlesztésre tudunk fordítani az egyéb háztartási kiadásaink mellett úgy, hogy ne boruljon fel a család anyagi egyensúlya?
  • Ha 500 000 Ft-ra van szükségem, ne vegyek fel 700 000 Ft-ot, csak mert a bank a nagyobb összegre fél százalékkal alacsonyabb kamatot hirdet, hiszen ha többet kapok, többet is kell visszafizetnem.

A legfontosabb: pillanatnyi elhatározásból soha ne vegyünk fel hitelt, gondoljuk meg, hogy valóban szükségünk van-e az adott termékre, szolgáltatásra! (Azt már ugye mondanom sem kell, hogy az úgynevezett termékbemutatókon meg végképp ne kötelezzük el magunkat se vásárlással, se hitelfelvétellel.)

Ha most csak kisebb hitelre van szükségünk, akkor is érdemes átnézetni egy szakemberrel a már meglévő kölcsöneinket is, mert könnyen kiderülhet, hogy az adósságrendezéssel látványos megtakarítást érhetünk el, miután a korábban 20-25%-os kamaton felvett hiteleinket, még drágább hitelkártyáinkat egy csokorba szedjük és kedvezőbbre váltjuk. Jelenleg 8-9%-os kamat mellett már 6-7 évig fix hitelt kaphatunk, fedezet nélkül. És az sem mellékes, hogy egy ilyen kiváltással elérhető, hogy a most újonnan felvenni kívánt hitelünkkel nem emelkedik a háztartás összes kiadása, a kedvezőbb konstrukciónak köszönhetően.

Nem lehet elégszer ismételni: a független szakértő munkája a hitelt felvenni kívánók számára díjmentes. Szemben a banki ügyintézővel, a független tanácsadó biztosan elénk tárja az aktuális lehetőségeket, és az apróbetűs részekből kiemeli az adott ügyfél kockázatának megítéléséhez szükséges információkat. Ráadásul a karácsonyi rohanásban ő foglalkozik helyettünk a hitelügyintézéssel, így ha nincs kizáró feltétel, időben a kezünkben lehet a szükséges pénzösszeg.

Bővebben: http://www.benks.hu/ http://www.benks.hu/„>www.benks.hu

Olvasóink kérdéseit Raisz Mendy ide várja: mendy.raisz@benkspartner.hu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here