Vásárlás helyett adománygyűjtés

0
786

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a Jóügyekért.hu portál segítségével kampányt indít a felesleges ajándékok csökkentésére és a jótékonyság növelésére. A „Ne magadnak kérj ajándékot!” akcióhoz csatlakozókat arra kérik, hogy a nekik szánt karácsonyi ajándékok összegét ajánlják fel egy általuk kiválasztott civil szervezet javára.

A kampányban résztvevő magánszemélyek és szervezetek ezzel egyrészt közösen tehetnek a világban jelenlevő túlfogyasztás csökkentéséért, másrészt segíthetik a hasznos munkát végző, ám sokszor szűkös költségvetéssel rendelkező civil szervezetek munkáját.

A résztvevők, akik ezzel az akció és a választott Jó Ügy Követeivé válnak, egy-egy saját „minikampányt” hoznak létre, ahol röviden leírják, hogy miért csatlakoztak az akcióhoz és miért az adott Jó Ügyhöz kérik a támogatást. A minikampány tulajdonképpen egy weboldal, amit egy egyszerű webes felületen néhány perc alatt létre lehet hozni, és ezen a weboldalon tehetik meg a rokonok, ismerősök felajánlásaikat.

A támogatásra választható Jó Ügyek között találhatóak különböző rászorulókkal, hátrányos helyzetű emberekkel, szegény és beteg gyermekekkel foglalkozó szervezetek, állatok mentésével foglalkozó szervezetek is, és ha valaki magát a tudatos fogyasztást szeretné ebben a formában is elősegíteni, akkor erre is szánhatja a felajánlott adományokat.

A szervezők minden Követnek segítséget nyújtanak egyéni kampányuk elkészítésében. Aki szeretne csatlakozni, az megteheti az akció toborzó weboldalán keresztül.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here