Hétfőn sztrájk lesz a budaörsi iskolákban is – frissítve

0
475

Két budaörsi iskolában biztosan csatlakoznak a pedagógusok a hétfőre meghirdetett sztrájkhoz, kettőben még nem tudják megmondani, egy pedig nem válaszolt lapunknak.

Turcsik Viktor”az esernyős” tüntetésen az oktatásért

Lesz sztrájk a Hermanban. A kollégák nagyobb része csatlakozik. Pontos számot csak utána tudok mondani. A sztrájk a meghirdetett hivatalos követelések mentén szerveződik elsősorban az illetményemelésért. Nem szeretnék kiemelni egyéb problémát, koncentráljunk az országos követelésekre” – válaszolta lapunknak Turcsik Viktor igazgató arra a kérdésre, hogy mit terveznek január 31-ére és mi most számukra a legnagyobb probléma. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) ugyanis erre a napra figyelmeztető sztrájkot szervez. Ahhoz azonban, hogy ezt jogszerűen tehessék meg, számos kérdésben meg kell egyezni a kormánnyal, többek között ezért mentek már többször az érdekvédők az EMMI-be, az illetékes minisztériumba, de az országos médiumok beszámolója szerint ezeken eddig nem jártak sikerrel.

Lapunk természetesen a többi budaörsi iskolát is megkérdezte, hogy csatlakoznak-e a sztrájkhoz. A Bleyerben igen, erről ők közösségi oldalukon a szülőket is tájékoztatták már. Az Egyes iskola sajnos nem válaszolt, a Kesjárból pedig Tóth Krisztina igazgató úgy véli, még korai erről bármit mondani, mert semmi nem dőlt el. Így gondolja Bene Tünde is, az Illyés Gyula gimnázium igazgatója. (Frissítés: közben megérkezett a gimnázium sztrájkbizottságának tájékoztatója, lásd a cikk végén. Bene Tünde pedig helyreigazítást kérve hangsúlyozta, hogy náluk is már jóval korábban megkezdődtek a sztrájk előkészületei, a nyilatkozatában pedig arra utalt, hogy a részletekért érdemes megvárni a kormányzat és a sztrájkbizottság közötti megállapodás feltételeit – a szerk.)

A sztrájk két fő célja a bérek rendezése és eredetileg a tanárok kötelező oltásáról szóló rendelet visszavonása, de erről bővebben elsősorban az országos sajtóból tájékozódhatnak. Ami a szülők számára fontos információ, hogy ezen a napon 8-10-ig a legtöbb helyen valószínűleg nem lesz tanítás, ám gyermekfelügyelet igen.

A Bleyer iskola tájékoztatója:

 

Az Illyés tájékoztatója:
Kedves Szülők!

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus
Szakszervezete (PDSZ) közös Sztrájkbizottsága felhívására a Budaörsi Illyés Gyula
Gimnázium, Szakgimnázium és Technikumban 2022. január 31. napjára, reggel 810
óráig 2 órás figyelmeztető sztrájkot hirdetünk azért, hogy nyomatékot adjunk
követeléseinknek.

Kérjük Önöket, támogassák a sztrájkot, hiszen mindez az Önök gyermeke érdekében is
történik! A sztrájkköveteléseket magyarázatokkal ellátva a PSZ (
www.pedagogusok.hu)
valamint a PDSZ honlapján (
www.pdsz.hu ) olvashatják.
Kérjük, amennyiben ezt meg tudják oldani, 2022. január 31én 10 óráig gyermekük ne
jöjjön iskolába!

A sztrájk idején az Illyésben oktatónevelő munkát nem végzünk, de szükség esetén a
még elégséges szolgáltatás keretében a gyermekek felügyeletét ellátjuk. Ennek érdekében, hana felügyeletet igénylik, kérjük, ezt jelezzék az osztályfőnöknek.

Megértését, támogatását ezúton is köszönjük!

Budaörs, 2022. január 26.

Üdvözlettel az Illyéses sztrájk szervezői:

……………………… ……………………. …………………..

Meinczinger SzilviaHertner AndrásTollner József

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here