Helyreigazítás

0
224

Helyreigazítás

Mélyen felháborított, hogy a Budaörsi Napló januári számában az engedélyem és tudtom nélkül tették közzé a fényképemet, a szerkesztő által vélelmezett pártpreferenciámat és egy Messengeren írt üzenetemet.

A szóban forgó szöveg egy privát Messenger-üzenetben feltett kérdésre adott rövid, szűkszavú válasz volt, amely nem tekinthető nyilatkozatnak, annál is inkább, mert a publikálási szándékról nem tájékoztattak. Etikátlannak tartom, hogy  a jóváhagyásom nélkül illesztették be ezt a szöveget más, interjút adó személyek részletes véleményei közé.

Minden nyilatkozó neve mellett feltüntették a foglalkozását, azonban egyedül az én nevem mellett szerepelt a vélelmezett pártpreferencia megjelölése is, amelyet biztosan nem osztottam meg a Budaörsi Napló egyik munkatársával sem. S mivel semmilyen politikai pártnak nem vagyok a tagja vagy képviselőjelöltje, határozottan visszautasítom ezt a politikai alapú nyilvános címkézést, amely veszélyeztetheti a szülőkkel és a diákokkal való együttműködésemet.

Ezúton felszólítom az újságcikk szerkesztőjét, hogy tartózkodjon minden hasonló inkorrekt lépéstől!

Budaörs, 2022. január 25.

 Torma Rita

Szerkesztői megjegyzés

A Budaörsi Napló 32 éves fennállása alatt kétszer volt sajtóperünk (mindkettőben nekünk adott igazat a bíróság) és talán nyolc helyreigazítást közöltünk, vagyis átlagosan négyévente egyet. Ez persze lehet negatívum is, mert azt jelzi, hogy túlságosan konfliktuskerülők vagyunk, de lehet pozitívum, hogy igyekszünk körültekintően fogalmazni. Ezúttal azonban hibáztunk, pontosabban én, mint szerkesztő hibáztam. A szokásos újévi körkérésünknél ugyanis olyan mértékben törekedtem arra, hogy „minden oldal” véleménye tükröződjön az összeállításban, és eszerint válogattam ki a megkérdezetteket, hogy eközben egyiküktől nem kértem engedélyt a pártszimpátiájának a feltüntetéséhez. Továbbá miután úgy véltem, hogy a kérdésben egyértelművé tettem, hogy nem magáncélra érdeklődöm, az írásban történt beszélgetésnek a közzétételéhez sem kértem külön engedélyt.

Eller Erzsébet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here