„Még bírom…” – Drága lett az élelmiszer… (Körkérdés 3. rész)

0
276

Év végén vagy év elején mindig van egy körkérdésünk. Az idén arra kértünk a budaörsiektől választ, hogy mivel “az élelmiszerárak soha nem látott mértékben nőttek az elmúlt néhány hónap alatt, szinte napról-napra drágábbak lettek az alapvető dolgok, és az előrejelzések szerint még nem vagyunk a folyamat végén, hogyan élték, élik ezt meg?”  Egy hónapon keresztül folyamatosan osztjuk meg olvasóinkkal, ki, mit gondol erről és a januári nyomtatott lapunkban találnak majd egy összefoglalót.

György József 57 éves közgazdász, a Mi Hazánk Mozgalom volt képviselőjelöltje: „Kellemetlen az infláció, de ugyanazokat veszem, mint korábban, csak drágábban.” Lehetne kicsit bővebben?  „A boltokban a pénztárnál másfélszer annyit fizetek. Szerencsére többet nem kell dolgoznom a megélhetésemért, mert a munkaadóm korrekten emelt bért, idén januárban és júniusban 8-8%-ot. De ez az Aldi nemzetközi helpdeskje. Ilyen is van. Mások miatt bosszant inkább.

Éva, középkorú nő, „az utca embere”: „Az életem nagyon nincs topon, ha tehetném világgá kiabálnám, de ezt csak neked mondom. A lakásom teljesen penészes lett, és ettől mindenem az lett, a fakanáltól kezdve a szalvétáig. Mert az áremelkedések miatt nem tudok normálisan fűteni, csak annyit, hogy éppen meg ne fagyjak és még ki tudjam fizetni. Sajnos részben emiatt néhány napja elestem, kötözésre járok és december 20-án lesz a várva várt szemműtétem. Szép az élet Te néked magyarázzam? Remélem, hogy lesz ez még másként!”

Torma Rita

TÖRÖLVE 2023. 01.26-án

 

Folytatjuk

A sorozat további részei:

„Egyelőre nem félek, de…” – Drága lett az élelmiszer… (Körkérdés 4. rész)

Kisberk Balázs Budaörsi Gazdakör: https://budaorsinaplo.hu/draga-lett-az-elelmiszer-igy-elik-meg-a-budaorsiek-korkerdes-2-resz/

Dr. Vécsei Csaba a Flyby ügyvezetője: https://budaorsinaplo.hu/draga-lett-az-energia-az-elelmiszer-igy-elik-meg-a-budaorsiek-korkerdes-1-resz/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here