Könyörgöm, miért toljuk el? Igen, a bevásárlókocsikat

0
19

A képek önmagukért beszélnek. A budaörsi Auchan áruház a gyalogos kijáratnál pár hete oszlopokkal is elzárta annak a lehetőségét, hogy hazáig vagy ki tudja hová toljuk el a megvásárolt árut a bevásárlókocsival. És egy normális hangnemben megfogalmazott táblán is felhívja a figyelmet arra, hogy ezeket az áruház területén kellene használnunk.

Sok helyen most is, az Auchanban pedig korábban 100 forintos érmékkel lehetett igénybe venni őket. Nem mondom, mert nem is lenne igaz, hogy akkor kevesebbet toltak volna el, de “legalább” mindig odajött az autóba való bepakoláskor egy-egy hajléktalan vagy más “élelmes” ember, hogy visszaviheti-e a kosarat a helyére. Nos, a százas megszűnt, megkönnyítendő a bevásárlást, a kocsik nagy részét pedig szanaszét hagyjuk. Vajon miért?

Miért nehéz százas nélkül is vásárlás után a helyére visszavinni? Miért tolják el még mindig egyesek és persze kettesek, hármasok, sajnos elég sokan, a tábla és az oszlopok ellenére? Ja, hogy az áruház a hibás, mert hagyott helyet a babakocsiknak és kerekesszékeknek, és ott a kosár is pont kifér? Könyörgöm, kinek és mit kellene (például ez ügyben) a rendért tennie?

Ne írja senki, hogy szegény idősek, mert őket nap mint nap látom a saját, húzós bevásárló szatyorral cipekedni! Ne írja senki, hogy aki képes hazatolni, az ne lenne képes visszafelé ugyanezt megtenni! Nem, ne keressünk kifogásokat, mert akkor a lényeget nem értjük meg, hogy ezzel a lehetetlen, buta viselkedéssel mi budaörsiek “a világ” előtt égetjük magunkat.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here