Hamarosan kicsengetnek! Íme, a vakáció táboros újdonságai, trendjei

0
729

Már most látszik, hogy rekordévet és több meglepő újdonságot hoz az idei vakáció a szülőknek és táborozóknak. A nagycsaládosok helyzete a dráguló táborok miatt nehezebb lehet, bár a legtöbb vakációs üdülésnél van testvérkedvezmény, sőt már sok helyen SZÉP Kártyával is lehet fizethetni. A taborfigyelo.hu portál vezetője, Tóth Béla tájékoztatott az idei tábortrendekről.

Rekordév a táborpiacon!

A leadott jelentkezésekből már most látszik, hogy rekordévet fog zárni a táborpiac. Ilyen széles táborkínálatból még nem választhattak gyerekek és szüleik, ahogy üdvözölendő tény, hogy a tendencia, hogy évről évre egyre több gyermek táborozik, folytatódik az idei évben is. A szülők szemszögéből a legfontosabb feladat, hogy ha lefoglaltuk a tábort, akkor valóban engedjük is el oda, ne telefonálgassunk folyton, hagyjuk, hogy jól érezze magát csemeténk, legyen a táborhét alatt offline gyermekünk!

Nagycsaládosok nehezebb helyzetben

Az idei évben esetenként húsz százalékos áremeléssel reagáltak a táborszervezők az elmúlt évek stagnáló díjaira, ami elsősorban a több gyermeket nevelő családok pénztárcáját terhelheti meg. A vakációs lehetőségek árai döntő többségében emelkednek, de ennek mértéke, így a táborok ára is nagyon eltérő. Egy ott alvós táborért átlagosan 40 000 – 45 000 forint közötti összeget kell fizetni, de a napközis táborokért is mélyebben kell a szülőknek a zsebükbe nyúlnia, átlagosan 25 000 – 30 000 forintba kerül egy öt napos turnus. A táborárak szórása óriási, a legdrágább üdülések több mint kétszázezer forintba, a legolcsóbbak alig több mint tízezer forintba kerülnek.

Az idei esztendő trendjei és újdonságai

Az idei évben elsősorban a kaland- és sporttáborokat keresik a szülők és gyerekek, de egyre többen keresik a katonai táborokat is.

A 2017-es nyár újdonsága, hogy egyre specializáltabbak a táborok: kevesebb a tánctábor, viszont van konkrétan hip-hop tánctábor, és már nem szimplán zenetáborral találkozhatnak a csemeték és szüleik, hanem fafúvós és rézfúvós tábor, vagy pop-rock táborral. Ez a változás leginkább az informatikai és programozó táboroknál megfigyelhető. A területről egyre nagyobb számban találni vakációs lehetőséget, és külön témaként érhetőek el a 3D animációs tábor, a videóvágás, robotok programozása, vagy akár mobilos alkalmazásokat fejlesztő tábor is. Tudni kell, hogy ezen lehetőségek esetében amellett, hogy kielégítik a XXI. századi gyerekek igényét, a „gépezés” mellett sok szabadidős, sorversenyes programon is részt vesznek​ a csemeték.

Újdonság ugyancsak, hogy már alig találni olyan témát, amiben nem rendeznek tábort. A klasszikus témák mellett vannak régészeti táborok, kamionos tábor, jobb agyféltekés rajztábor, de még retorikai edzőtábor is.

Szép tábor SZÉP Kártyával

A taborfigyelo.hu oldal adatai szerint egyre többen keresik az olyan lehetőségeket, ahogy a SZÉP Kártya is felhasználható a tábordíjak kifizetésére. Erre reagáltak a táborszervezők is, így egyre több helyen tudjuk a gyermek vakációs üdülését is a béren kívüli juttatással fedezni. A portálon erre is tudnak szűrni az érdeklődők a több mint 900 táborturnus közül.

A Budaörsi Napló környékbeli táborokról szóló összeállítását az áprilisi számunkban az alábbi linken olvashatják, a 14. oldalon kezdődik:

https://www.budaorsinaplo.hu/component/content/article/9-budaorsi-naplo/59-budaorsi-naplo-2017-aprilis?Itemid=101

A budaörsi önkormányzat ingyenes kiadványa itt érhető el:

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here