Világbajnok marcipános lányok

0
1052

A Marcipán SE versenyzői 5 világbajnoki címet, 4 ezüst és 3 bronzérmet szereztek a 15. IDF Tánc Világbajnokságon Pécsett, ahol 17 ország 1 700 versenyzője mérte össze tudását…

A Marcipán SE versenyzői 5 világbajnoki címet, 4 ezüst és 3 bronzérmet szereztek a 15. IDF Tánc Világbajnokságon Pécsett, ahol 17 ország 1 700 versenyzője mérte össze tudását.

Aranyérmesek: Fit-Kid solo felnőtt Osztermayer Dorka, junior Oravecz Anna, gyerek duó Mersich Ditte Göbölös-Szabó Dorka, junior formáció Keleti varázs, Free dance solo felnőtt Hudák Fanni.
Ezüstérmesek: Fit-Kid Felnőtt duó Osztermayer Dorka-Kis Bianka, felnőtt formáció Peggy, junior kiscsapat Caravan Palace, gyerek formáció Óz.
Bronzérmesek: Fit-Kid junior solo: Farkas Anett, felnőtt duó: Bodnár Barbara-Széchenyi Ágnes, felnőtt kiscsapat Menedék.
A 4. helyen végeztek: Fantasy Show felnőtt solo Szabó Flóra, Fit-Kid felnőtt solo Oláh Petra, felnőtt kiscsapat Emergency
A 6. helyezést érte el: Free dance felnőtt formáció Spanyol, Fit-Kid felnőtt kiscsapat Ír száma.

A Tánc Világbajnokságon elért rendkívüli eredmények példaértékűek a felnövekvő tanítványaik számára. Felnőtt versenyzőiknek a fitnesz után további versenyzési lehetőséget nyújt a tánc, melyben szintén a világ élvonalában szerepelnek.

A Marcipán SE 2001-ben alakult Kőbányán, ahol utánpótlásképzéssel foglalkoznak. Azóta számos helyszínen indítottak gyerek fitnesz csoportokat. A legkiválóbb versenyzők illetve a válogatott keret edzései Budaörsi helyszínükön, a Baross u. 52. szám alatti termükben folynak. A vezető edző- illetve szakág vezető Cservenyák Gabriella rendszeresen számolhat be az eredményeikről, például 2008 óta mai napig egyesületük képviseli a Magyar testépítő és Fitness Szövetség által meghirdetett „legtöbb versenyzőt delegáló egyesület” címet, és 2012 óta, 2016-ban negyedik alkalommal kapták meg „Év fitness klubja” díjat. Az évek során számos világ és Európa bajnoki címmel lettek gazdagabbak.

A tanítás több csoportban folyik, négy éves kortól várják a gyerekeket az ovis csoportba, az iskolásokat pedig először a tanfolyamokra. De minden jól teljesítő kislány előtt ott a lehetőség, hogy feljebb lépjen, majd átkerüljön a versenyzők közé. És minden kislány előtt ott vannak a példaképek: Osztermayer Dorka, Hudák Fanni és a többiek. Két fiatalabb tanítványuk már a nagyobbak nyomdokaikba is lépett: az ősszel megrendezésre kerülő Gyerek Fitness Európa bajnokságon ugyanis legutóbb a 2006-2005-ös korcsoportban Göbölös-Szabó Dorka, a 2007-2008-as korcsoportban pedig Vaczkó Szelina Európa bajnoki címet szerzett. Így ők a gyerek fitness válogatott versenyzőkkel utaznak Szerbiába a június 17-19. között megrendezésre kerülő gyerek Fitness Világbajnokságra.

Cservenyák Gabriella hangsúlyozza: bár versenyzőket is nevelnek és nagyon büszkék az eredményeikre, minden olyan kislányt szívesen várnak, aki ugyan nem akar élsportoló lenni, de szeretne mozogni és egészségesen élni, szép és karcsú lenni.

marcipán 4

marcipánosok

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here