Gyakorlati tanácsok sportfogadóknak: így oszd be a keretedet!

0
394

Mindenkiben megvan a vágy, hogy könnyen szerezzen komolyabb összegeket. A szerencsejátékok, sportfogadások, vagy akár a lottó ehhez remek alapnak tűnik – és valljuk be, a fogadás tűnik a legesélyesebbnek a felsoroltak közül. Legtöbben azonban nem tudnak rajta nagyot szakítani, sőt, sokan inkább buknak. Persze nem törvényszerű, hogy így legyen, csupán tudni kell, hogyan érdemes fogadni.

Ahhoz, hogy a sportfogadás oldalak használatával sikereket érjünk el, sok mindenre oda kell figyelni. Az egyik ilyen például a rendelkezésre álló fedezet felhasználása. Amennyiben ugyanis az ember nem kellőképpen tudatos, könnyen el tud veszni a fogadások tengerében és elúszni anyagilag, aminek súlyos következményei lehetnek. Ha szeretnél kilépni a minimum tétek világából, és nagyobb nyereményekre pályázol anélkül, hogy elszaladna veled a ló, érdemes néhány íratlan szabállyal tisztában lenni.

Legyen kereted!

Fontos, hogy ha sportfogadásra adod a fejedet, tudatosan kezeld a költségvetésedet. Minden hónapban, vagy akár héten határozd meg, mekkora összeget költhetsz fogadásokra, és ezt semmi szín alatt ne lépd túl! Ezt az összeget úgy határozd meg, hogy a megélhetésedre ne legyen hatással, az alap fizetnivalóidat gond nélkül tudd továbbra is fizetni – legtöbbször ugyanis az sarkallja az embert meggondolatlan, kétségbeesett nagytétű fogadásokra, ha olyan pénzt veszít el, ami máshonnan hiányzik.

Szintén nagyon fontos szabály, hogy soha ne fogadj nagyobb tétben, mint az összes kereted 5%-a! Így nem tudsz akkorát veszíteni egyszerre, ami esetleg arra sarkallna, hogy azonnal nagyobb tétben fogadj, hogy pótold a veszteséget. A pénzvesztés a fogadás velejárója olykor, ezt el kell tudni fogadni, és nem szabad pánikszerűen kompenzálni, mert még nagyobb bukás lehet a vége.

Csak tiszta fejjel!

Igen, amikor az ember megivott már néhány pohárra egy meccs előtt, még jobb ötletnek tűnhet nagyobb tétben fogadni. Csakhogy ilyenkor a legritkább esetben tudsz jó döntést hozni. Sőt! Az ilyen, hirtelen felindulásból elkövetett fogadások általában csúfos veszteséggel zárulnak, mert semmilyen stratégia, tudatosság nincs mögötte.

Ne akard megérezni!

Nagyon rossz fogadási „stratégia” a megérzésekre való hagyatkozás. Az emberek szeretik azt képzelni, hogy rá tudnak érezni bizonyos dolgokra, és ha véletlenül be is jön egy ilyen megérzés, akkor pláne meg vannak róla győződve, hogy valamiféle látnokok.

Nos, ha egyszer neked is bejött egy ilyen, hajlamos lehetsz mindenféle tudatosság nélkül, csak úgy első ránézésre döntést hozni bizonyos sportesemények kapcsán. Ez pedig a tuti recept a nagy bukásokhoz, ugyanis nem valószínű, hogy ez hosszútávon működne: nem, nem érzed meg, mi lesz az eredmény, csak szeretnéd azt hinni. Játéknak persze ez is elmegy, de nagy tétben azért ne fogadj a megérzéseidre!

Sportfogadással komolyabb összegekre szert tenni akkor lehet, ha van terved, stratégiád, és ezeket alkalmazva fogadsz. Ha nem szeretnél ennyi energiát áldozni rá, akkor csak egy elvet tarts szem előtt: sose fogadj nagy tétben, mert könnyen elúszhatsz pénzügyileg!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here