Tippek a stresszmentes festészethez

0
39

A festészet igazán kikapcsoló program bármelyik korosztály számára. Segít elterelni a figyelmet a mindennapi gondokról, gyakorolni lehet általa a fókuszálást, és az eredményben is csak gyönyörködni lehet. Ennek különleges változata az, amikor számok vagy szimbólumok, esetleg gyémántok segítségével festünk. Cikkünkben bemutatunk hozzájuk pár hasznos tippet és trükköt!

Számokkal színesítve

A festés számok után egy remek lehetőség mind a kezdő, mind a gyakorlott festők számára. Gyakorolni lehet vele a különböző színek megismerését és azt, hogy miként érdemes összeilleszteni azokat egymással. Nem kell foglalkozni előtte az arányos felfestéssel, hiszen a körvonalakat és a számokat már készen kapjuk a vásznon. A színek kikeverése sem a mi gondunk, mivel azokat is, a dobozukon jelölt számmal vagy szimbólummal kapjuk készen, kicsi tartályokban.

A fotó forrása: Tefestetted.hu

A gyémántfestés esetében még egyszerűbb a dolgunk, hiszen ecset sem kell hozzá, csak egy megfelelő csipesz, hogy annak segítségével vigyük fel a ragacsos vászonra a sok kicsi gyémántot a megfelelő helyre.

Ugyanakkor ennek a műfajnak is vannak trükkjei, amiket érdemes megismerni, mielőtt ecsetet ragadunk.

Keretezzünk!

Az egyik legfontosabb lépés, hogy a vászon kellően kifeszüljön a festés során. Ehhez a legjobb, ha eleve kerettel együtt rendeljük a kiválasztott ábrát, így biztosra mehetünk abban, hogy a vászon nem sérül meg.

Fentről le, sötétből világosba

Kifejezetten érdemes arra figyelni, hogy mindig felülről haladjunk lefele. A festés számok szerint másik trükkje, hogy minden esetben a sötét színekkel kezdjük a kitöltést, és abból haladjunk át fokozatosan a világos felé, így fogjuk igazán érteni a színek hatásait egymásra.

A fotó forrása: Tefestetted.hu

Takarékosan és okosan

Ne váltogassuk folyton a színek között, és ha lehet, legyen elegendő ecsetünk, így elkerülhető, hogy festéket pazaroljunk a rendszeres kimosással. Vegyük figyelembe a domináns kezünket is: jobbkezesként a bal oldali kitöltéssel haladjunk, balkezesként pedig fordítva – ezáltal elkerülhető az ábra összemaszatolása. Egyszerre csak kevés festékkel dolgozzunk, de töltsük ki telítettre az adott részletet.

A fenti tippektől persze eltekinthetünk, hiszen a legfontosabb az, hogy élvezzük a folyamatot – lehet, felfedezzük azt az egyedi eljárást, ami kiemelhet minket a többi művész közül.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here