Foci NB III: Budaörs „az építkezés fázisában”

0
286

Bekő Balázs a nyáron vette át a BSC felnőtt férfi futball csapatának az irányítását, miután a csapat kiesett az NB II-ből, ahol hét évig sikerült viszonylag jól szerepelni. Az új vezetőedző pályafutása e minőségében Budaörsön is indult 2012-ben. Akkor igen eredményes volt, hiszen a 2012-2013-as idényben irányításával a csapat megnyerte a harmadosztály Duna-csoportját. Ezt követően került Bekő Balázs Kecskemétre, majd jött Diósgyőr, Győr, Sopron, Balmazújváros, Tatabánya. A Kecskeméttel és a Diósgyőrrel az NB I-ben szerepelt. Most pedig tehát Budaörsön az NB III-ban küzdenek a fiúk.

A csapat őszi teljesítményével kapcsolatban így nyilatkozott:

„Felemásan sikerült az ősz, de nagy potenciál van a csapatban.”

Van hiányérzete az őszi szerepléssel kapcsolatban, azonban jó úton jár a csapat – értékelte honlapunknak a mögöttünk hagyott félszezont Bekő Balázs. Az U21-es válogatottnál is számításba vett vezetőedzőnk szerint továbbra is zajlik a csapatépítés, és bízik benne, hogy egy jó felkészülés után a szezon második felében több pontot gyűjtenek a fiúk, mint az elsőben.

BSC 202223 BEKO BALAZS VEZETOEDZO 2 KICSI

Hogyan értékeled a mögöttünk hagyott őszi szezont?
Egy teljesen új csapat építésébe fogtunk a nyáron, főként a fiatalok szerepeltetését helyeztük előtérbe. Egy jó együttes kialakítása azonban időigényes folyamat. Sajnos a másod-, illetve a harmadosztály átszervezése miatt az NB III-as csapatok számára kevés esély van a feljutásra, tekintve, hogy osztályozót kell játszani az NB II-ben a létszámszűkítés okán kiesőhelyen végző együttessel. Ebből kifolyólag egyik harmadik vonalban szereplő gárda sem indulhatott neki vérmesebb álmokkal a bajnokságnak, ami a feljutást illeti. Számunkra sem lehetett valós cél, hogy a tabella elején vitézkedjünk, ugyanakkor mégis van bennem némi hiányérzet, mert számos olyan mérkőzést veszítettünk el, vagy lett döntetlen, amiben több volt. Viszont ha azt nézzük, hogy mennyi kisebb-nagyobb sérülés nehezítette a dolgunkat, akkor némiképp reálisnak mondható a mostani állapot.

Az utolsó hét forduló már vereség nélkül telt el. Ez mutatja, hogy a csapat jó úton jár?
Egy olyan fiatal keretnél, mint amilyen nekünk van, benne van a hullámzó teljesítmény. Ezt láthattuk a ősz folyamán, de számoltunk ezzel a lehetőséggel. A hétmeccses veretlenségi széria nem néz ki rosszul, bár jobban örültem volna, hogy az ezen szerzett három győzelem és négy döntetlen mérlege inkább a három pontok felé billen el – minimum kettővel. Ha nagyító alatt vizsgáljuk meg ezt a hét találkozót, akkor azt kapjuk, hogy voltak benne bravúrpontok, illetve olyanok is, amiken a megérdemeltnél kevesebbet szereztünk. De összességében jó úton járunk. Ahogy említettem, van egy fiatal keretünk, amiben nagyon nagy potenciál van. Bízom benne, hogy egy jó és sérülésmentes téli felkészüléssel sokkal kiegyensúlyozottabb teljesítményt fogunk nyújtani a folytatásban, és jóval előrébb tudunk végezni a tabellán.

Említetted, hogy sok sérülés hátráltatta a csapatot az őszi félszezon során. Jelenleg viszont úgy tűnik, hogy majdnem a teljes kerettel futhattok neki a téli felkészülésnek.
Sajnos Soltész Barnabás sérülés miatt valószínűleg kihagyja az első néhány fordulót, de rajta kívül valóban minden játékosra számíthatok jelen állás szerint. Figyelnünk kell arra, hogy olyan felkészülést csináljunk, amelynél a kemény munka mellett minimálisra csökkentjük a sérülések kockázatát.

Mivel lennél elégedett a szezon végén?
Hangsúlyozom, hogy továbbra is az építkezés fázisában vagyunk. Amennyiben a tavasz folyamán több pontot tudunk szerezni, mint ősszel, azzal már elégedett lennék. Ha pedig ez azzal párosul, hogy benne tudunk lenni az első hatban, az már jó előjel lehet a következő szezonra nézve.

Várható-e változás a keretben?
Ez a lehetőség mindig benne van a futballban, de alapvetően nem tervezünk változást, elégedett vagyok a kerettel. Persze előfordulhat, hogy érdeklődés mutatkozik egy játékosunk iránt, és amennyiben távozik, gondoskodnunk kell a pótlásáról. Fontos azonban, hogy a felkészülésnek már azzal a kerettel vágjunk neki, amely a tavasz során is rendelkezésre áll.

Gera Zoltán meghívására szerepet kaptál az U21-es magyar válogatott edzői stábjában. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?
Először is szeretném megköszönni a klubnak, hogy biztosította számomra ezt a lehetőséget, ami segíti a szakmai fejlődésemet, ezáltal pedig közvetve a klubot is szolgálja. Nagy kihívás a 2002-2003-as korosztály legjobb magyar játékosaival együtt dolgozni. Mivel nemzetközi mérkőzéseket játszunk, lehetőségem van megfigyelni más trendeket, játékfelfogásokat. Az, hogy szélesebbre tudom nyitni a látókörömet, motivációt is ad. Összességében profitálok ebből a helyzetből, az így szerzett többlettudást pedig Budaörsön is hasznosítani tudom.

Forrás: bsc1924.com

A felnőtt férfi csapatról korábbi cikkeink ITT érhetők el.

A BSC felnőtt női csapatának sikeres szerepléséről ITT írtunk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here