A BSC női labdarúgó csapata az első helyen áll az NB2-es nagypályás felnőtt bajnokságban

0
338

A BSC női labdarúgó csapata jelenleg az első helyen áll a nagypályás felnőtt bajnokságban. A szakág 2017-ben indult, mégis kevesen tudnak róla Budaörsön, hogy létezik, illetve mindenképpen kevesebben, mint a fiúkról. Horváth Ferenc szakágvezető válaszolt a kérdéseinkre.

Mikor és milyen feltételekkel, kikből jött létre a budaörsi női futball csapat?
– Női szakosztályunk 2017-ben indult, ekkor még csak egy U16 lány és U19-es csapattal. Én az U19-es vezető edző voltam, Kajdy Janka Janina pedig az U16 és a kisebb lány korosztályokért felelt, csak úgy, mint most. Évről évre építkeztünk, „Női kiemelt” központi státuszt nyertünk el, és a kiemelt központhoz újabb korosztályok tartoztak, de szerencsére egyre több érdeklődő lány is érkezett a klubhoz. Így létrejött az U14 lány, U11 és U9-es lány csapatunk is. Közben kiemelt figyelmet fordítottunk a futsalra is, ahol utánpótlás csapatunk szinte mindig volt, és immár az NB1-es felnőtt csapatunk évről évre jobb helyezést ért el. Az NB2-es női nagypályás felnőtt csapatunk pedig 2021 nyarán alakult meg, és már ebben a szezonban 4. helyen végeztünk. Csapatunk gerincét a saját nevelésű fiatalok alkotják, hozzájuk érkezett néhány rutinos játékos, akik hamar beilleszkedtek.

Van-e átfedés a különböző csapatokban játszó felnőtt játékosok között, és kiket várnak az utánpótlásba?

– Szinte bárki csatlakozhat, aki érez elég motivációt, és hamar tudnak nálunk a lányok fejlődni. Tehát 9 éves kortól 19 éves korig vannak korosztályos csapataink: U9, U11, U14, U16, U19 és futsal U15. A korosztályok között természetesen vannak átfedések, mert az ügyesebb játékosokat igyekszünk magasabb korosztályban versenyeztetni. A felnőtt NB2-es csapatunkból szinten többen játszanak a felnőtt NB1-es futsalban is. A két verseny engedélyezett. Az NB2-es futsal csapatunkba pedig három úgynevezett „visszajátszó” lehet az NB1-ből, és ott a többiek főleg olyan fiatalok, akik a bajnokságban kevesebb lehetőséget kapnak, ezért számukra a futsal tökéletesen alkalmas, hogy még többet fejlődjenek.

Kit emelne ki név szerint, mint a legjobb, legígéretesebb játékost?
– A fiatalok közül elsődlegesen a saját nevelésű játékosunkat Buzás Emmát, aki 16 évesen már az NB2-es nagypályás felnőtt csapatunk oszlopos tagja és jelenleg U17-es futsal válogatott is, sőt a futsal NB1-ben is kiemelkedő.

Hol tartanak az idei bajnokságban és mi a cél?
Az első helyen állunk és kapott gól nélkül szeretnénk ezt a szezon végéig megtartani és bajnokként feljutni az első osztályba.

Szeretettel várjuk a legkisebb korosztályba is a lelkes kislányokat!

Bővebben: https://www.facebook.com/bsc1924.noi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here