Február 25-éig kérhetik a cégek, hogy ne kelljen befizetniük az iparűzésiadó-előleg kormány által elengedett részét

0
446
Megállapodásminta az elengedett HIPA-rész közcélú támogatásra fordításához

Budaörs Város Önkormányzata arra kéri a vállalkozásokat, hogy a kormány által elengedett helyiiparűzési-adórésszel támogassák az önkormányzat adományszámláját. A közérdekű célra történő kötelezettségvállalásról és annak elfogadásáról megállapodást köt az önkormányzat a cégekkel.

 

Működjünk együtt, hogy működjön a város! Ezzel a kéréssel fordult az önkormányzat a helyi cégvezetőkhöz, arra kérve őket, hogy kérvényezzék az iparűzésiadó-előleg közel felének befizetése alóli mentességet február 25-éig, a meg nem fizetendő iparűzésiadó-előleg összegét pedig támogatásként fizessék be a város működtetését célzó adományszámlára.

A konstrukció jogszerű lebonyolítása érdekében az önkormányzat megállapodást köt a cégekkel közérdekű célra történő kötelezettségvállalásukról, és annak az önkormányzat által történő elfogadásáról. A megállapodás szerint az önkormányzat a támogatást a költségvetésében szereplő budaörsi közcélú intézmények fenntartásásra valamint azok működőképességét szolgáló célokra fordítja.

Fontos tudni, hogy mindehhez február 25-éig kérhetik a cégek, hogy ne kelljen befizetniük az iparűzésiadó-előleg kormány által elengedett részét. Ha nem így járnak el, hanem azzal próbálják támogatni az önkormányzatot, hogy befizetik a teljes adóelőleget az iparűzésiadó-számlára, akkor azt az önkormányzatnak jogszabály szerint kötelessége lesz visszautalni jövőre, addig pedig nem nyúlhat hozzá.

További részletek:

Cégvezetők és könyvelők figyelem! – Így segíthetik, hogy továbbra is működjön a város!

Kapcsolódó dokumentumok:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here