Ezüst érmet szerzett a Budaörsi Triatlon Klub sportolója Kiss Gergely

0
651

Ezüst érmet szerzett a Budaörsi Triatlon Klub sportolója Kiss Gergely tegnap Szombathelyen a 36. Vasi Vasember triatlonversenyen.

A koronavírus-járvány miatt július közepéről elhalasztott viadalon a helyi Csónakázó tóban 1500 méter úszás, Szombathelyhez közeli hét településen keresztül 40 kilométernyi kerékpározás, valamint a helyi múzeumfalu körül 10 kilométer futás várt az indulókra szeptember 12-én. A távot verőfényes napsütésben, szinte nyári melegben és megfelelő vízhőmérséklet mellett teljesíthették a résztvevők. Az eseményre nézők is kilátogattak a távolságtartási szabályok betartásával.
A férfiak viadalában a Budaörsi Triatlon Klub sportolója Kiss Gergely ezüst érmes lett, miután lekörözte őt a veresegyházi Dévay Zsombor. A 2018-ban győztes Berekméri Levente lett a harmadik. A győztes első alkalommal vett részt a vetélkedésen, és másodszor versenyzett olimpiai távon. Mint mondta, kifogástalannak találta a pályát, egyedül az apró kavicsos talaj volt kevésbé kedvező számára a futásnál.
A nőknél a két évvel ezelőtt diadalmaskodó Csomor Erikát, illetve Tomaschof Katát maga mögé utasító Zelinka Gabriella három év kihagyást követően indult újra a Vasi Vasemberen, amelyen ötödször vett részt. Bevallása szerint feküdt neki a gyors pálya, és bár a kerékpározás során bukott, de szerencsésen esett, és nem zavarta meg abban, hogy sikerrel zárja a viadalt, amely – ahogy Dévaynak is – idei utolsó versenye volt.

    Eredmények:
    férfiak:
1. Dévay Zsombor (Veresegyház Városi Sportkör) 1:45:52 óra
2. Kiss Gergely (Budaörsi Triatlon Klub) 1:48:13
3. Berekméri Levente (Ferencvárosi Torna Club) 1:48:41
    nők:
1. Zelinka Gabriella (Újpesti Torna Egylet) 2:05:31 óra
2. Csomor Erika (Vuk SE) 2:08:05
3. Tomaschof Kata (Ferencvárosi Torna Club) 2:10:57

Forrás: MTI / fotó archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here