Ezért szeretjük a Canon és HP nyomtatókat

0
544

A Canon és a HP két fontos szereplőnek számít a nyomtatókat gyártó cégek között. Nem véletlen emiatt, hogy a felhasználók jelentős részének gondot okoz az, ha választani kell a két gyártó fantasztikus termékei közül. Megnézzük, hogy miért olyan népszerűek a Canon és a HP nyomtatók.

Tökéletes nyomtatás a Canon és HP nyomtatókkal

Majdnem megegyező toner árak

Ami a költségeket illeti, a Canon tonerek egy kicsit olcsóbbak, mint a HP tonerek. Szerencsére mindkét gyártó esetében van lehetőség általában heti, havi, negyedéves, féléves vagy éves előfizetést választani. Így sokkal olcsóbban tudunk hozzájutni a tonerekhez, mintha egyesével vásárolnánk.

Például egy HP Q2612A toner 2000 oldalt biztosít 5%-os kapacitás mellett, de ugyanezt a kapacitást képes nyújtani egy Canon FX-10 toner is.

Számolnunk kell viszont azzal, hogy nem lehet ár alapon összehasonlítani a tonereket, mert minimális változások folyamatosan jelen lehetnek a piaci verseny függvényében.

• Fantasztikus nyomtatási minőség

• Szöveg és PDF nyomtatása, másolás & scannelés

Érdekesség, hogy vannak már olyan Canon tintasugaras nyomtatók is, amelyek képesek kifogástalan minőségű rajzolatot visszaadni.

Ha mégis az erősségét szeretnénk egyes nyomtatóknak kidomborítani, akkor azt mondhatnánk, hogy a grafikai elemeket tartalmazó PDF-ek esetében inkább a HP nyomtatók a népszerűbbek, viszont a Canon készülékek is kiváló minőséget tudnak nyújtani ezen a téren.

A másolás és scannelés mindkét márka esetében egy gördülékeny és egyszerű feladat.

• Fénykép nyomtatása

Mindkét típus gyönyörű fotókat nyomtat, de ha természetesebb képeket szeretnénk, lehet, hogy ebben az esetben egy Canon nyomtatóval jobb eredményt érhetünk el.

• Sebesség

Szöveg és grafikai elemek nyomtatása:

Annak függvényében, hogy milyen minőségű és mennyiségű szöveges és grafiakai elemeket felvonultató nyomtatási feladatunk van, egyik nyomtató választástól sem kell megriadni. Mindkettő tökéletesen megugorja a kívánt minőséget.

A sebesség pedig, mint tudjuk egy végtelenül relatív fogalom, talán emiatt nem is szükséges különösebb összehasonlítással élnünk.

Sima és színes másolás:

Magasabb minőségű nyomtatási beállítás esetén parányival több időbe kerül egy lap másolása, viszont egy nyomtató esetében sem kell az elvártnál többet várakozni.

A Canon és a HP tintasugaras vagy lézernyomtatók tökéletes nyomtatási, másolási vagy scannelési élményt tudnak nyújtani otthon vagy irodai környezetben is.

Sosem a készülék vagy a toner ára alapján érdemes nyomtatót választani, hanem aszerint, hogy melyik printer tudja a legjobban kiszolgálni az igényeinket. Abban megegyezhetünk, hogy mindkét nyomtató innovatív és tökéletesen megfelel a 21. századi követelményeknek.

A fotó forrása:
Igor Kardasov / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here