Emlékezés a négy éve elhunyt Göncz Árpádra

0
990

A Magyar Köztársaság volt elnöke 2015. október 6-án hunyt el. A Nemzeti Gyásznapon még koszorút küldött  1848-49 mártír hőseinek.

Azóta Göncz Árpád emlékét számos hely őrzi az országban. A fővárosban, a III. kerületben, egykori lakhelyén, a Bécsi úti házon emléktábla, a közeli Óbudai Egyetem parkban a Göncz Árpád Baráti Kör által ültetett fácska és a Jovánovics György által készített mellszobor, a XIII. kerületben a Göncz Árpád Városközpont és Erős Apolka szobra, Budaörsön a Göncz Árpád utca, Százhalombattán a Göncz Árpád tér, Szegeden az egyetem parkjában a Göncz Árpád sétány, Komlón a város díszpolgárainak fasorában a közelmúltban ültetett fa és emléktábla bizonyítja, az ország, az emberek nem felejtik a Magyar Köztársaság egykori elnökét.  

A Göncz Árpád Alapítvány  2019. október 6-án, a szabadságharc hős vértanúi mellett, emlékezik a négy éve elhunyt Göncz Árpádra is, és kezdeményezte, hogy minden emlékhelyen virággal fejezzük ki tiszteletünket.

A megemlékezések helye és ideje:

Szeged Göncz Árpád sétány  2019. október 4. 11.30

(A  József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) és a Bölcsészettudományi kar között)  Emlékezés és virágok elhelyezése

Budapest, III. kerület Bécsi út 88-90. 2019. október 6. 10.00

Egykori lakhelyénél, az emléktáblánál. Néma tiszteletadás és virágok elhelyezése Innen együtt sétálunk  át a szomszédos Óbudai Egyetem parkba, a Göncz Árpád Baráti Kör által ültetett fácskához és a Jovánovics György által készített mellszoborhoz. Virágok elhelyezése

 Százhalombatta Göncz Árpád tér 2019. október 6. 10.00

Az Egészségügyi Központ előtti téren faültetés és virágok elhelyezése

Budapest, XIII. kerület Göncz Árpád Városközpont 2019. október 6. 11.30

Árpád hídi metróállomás északi, Duna felőli kijáratánál, a Váci út elején a Dagály utca felé

Az Erős Apolka által készített szobornál  virágok elhelyezése

Budaörs, Göncz Árpád utca  2019. október 6. 15.00

A városházánál virágok elhelyezése

Komló, Arborétum Díszpolgárok sétánya Göncz Árpád emlékkövénél és emlékfájánál 2019. október 6. 15.30

Emlékezés és virágok elhelyezése

Kérjük a szervezőket és résztvevőket, küldjenek majd képeket és beszámolókat az info@gonczarpad.hu címre, hogy honlapunkon közzétehessük.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here