Nem lehet abbahagyni csirke – ajánlatunk októberre

0
129

Mikor már az ember élete nagy részét leélte, gyakrabban emlékszik vissza gyerekkorára. Sokszor nyaraltam Kőrös-toroknál. Ilyenkor Zorán (édesapám jó barátja) és akkori felesége Tarján Györgyi is velünk nyaraltak. Egy alkalommal náluk vacsoráztunk és Györgyi olyan csirkét készített, ami annyira finom volt, hogy valóban nem lehetett abbahagyni. Ízét a mai napig sem feledem. Ezt az ételt gyermekeimnek és a barátaimnak is sokszor megcsináltam. Kérem, most Önök is kóstolják meg ezt a finom ételt és hallgassák meg hozzá Zorán valamelyik dalát. Én az „Apám hitte…” címűt ajánlom. A Retro rádióban elég gyakori ez a szám. A meghitt zene mellé jó étvágyat kívánunk!

Hozzávalók (6 főre):

  • 4-4 csirkecomb alsó- és felsőrész
  • 2 hagyma
  • 1 nagy tejföl
  • 25dkg füstölt sajt
  • só, bors
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 ek. majoranna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 3 ek. liszt

Elkészítés:

A csirkecombokat besózzuk. A lisztet összekeverjük a borssal, pirospaprikával és az összenyomott fokhagymákkal, majd a csirkecombokat megforgatjuk benne. Cseréptálba helyezzük a húsokat, rárakjuk a felkarikázott hagymaszeleteket, a lereszelt füstölt sajtot. A tejfölt 2 ek. olajjal és a lisztes keverékből is 2 evőkanállal összekeverjük, majd ráöntjük a füstölt sajtra. Jól befóliázzuk a cseréptálat, és előmelegített sütőben 200°C-on 1 órát pároljuk. Ezután a fóliát eltávolítva pirosra sütjük. Rizszselés salátával tálaljuk.

Elkészítette és írta Kótányné Tóth Éva fotó Kótány Katica