Elhunyt Gáspár Tibor, akit az órák ketyegése soha nem zavart

0
1127

Elhunyt Gáspár Tibor, akit a budaörsiek még a rendszerváltás utáni első képviselő-testületből ismerhetnek, mint liberális-baloldali nézeteket valló embert.  Illetve sokan ezermesterként, régi órák gyógyítójaként tartják őt számon. (Erről ITT írunk. Egyebek között ezt: “A pontatlan órát egy beteghez tudnám hasonlítani. Mint például én, ez a göthös ember, akinél az orvosok kitalálják mi a bajom. Van, amikor hosszadalmasan. A legutóbbi betegségemet 2,5 hónap alatt ismerték fel a kórházban, az utolsó napon tudtam meg, hogy Parkinson-kóros vagyok. De visszatérve az órákra: ha egy hibás órának keresem a baját, megtalálom, elhárítom és újra életre kel, az csodálatos.”)

„Kedves barátok és rokonok! Édesapám temetése április 18-án 14:00-tól lesz a Dunán, hajóról. Érkezés 13:30-tól. A hajós temetés alap esetben 1 órás időtartamú. A hajó – indulás előtt kb. 15-20 perccel – már úgy áll be a kikötőbe (Jászai Mari tér, 10-es kikötő), hogy az urna gyertyákkal felravatalozva várja a búcsúzókat.
A szórásra kijelölt hely eléréséig Gáspár Szabolcs mond rövid gyászbeszédet.
Amikor a hajó eléri a szórásra kijelölt helyet, a hajó lelassít, és elhúzzák az üveg tolóablakokat, hogy a gyászolók a földszintről dobhassák a vízbe a kegyelet virágait. (kérünk mindenkit, hogy csak 1 szál virágot hozzon.) Ezt követően, a hamvakat a személyzet egy tagja, az élő virágból készült ravataldíszekkel együtt, ünnepélyesen vízre helyezi. A szertartás méltó lezárásaként megszólal a lélekharang. Közben a családtagok 1-1 szál virág vízbe dobásával vesznek végső búcsút az elhunyttól.
Ezt követően a hajó visszatér a kiindulási helyre. A visszaút 25-30 perce alatt a család kötetlen beszélgetés keretében fogadja a részvétnyilvánításokat.

Köszönettel: Gáspár Szabolcs” – olvasható a bejegyzés az elhunyt közösségi oldalán.