Hermanosok rajzaira lehet(ett) licitálni a városházán (frissítve)

0
1227

A Herman Ottó általános iskola tanulóinak a rajzaiból nyílt ma délután kiállítás a városháza aulájában, ahol Géczy-Gaál Szilvia kulturális munkatárs köszöntötte az önkormányzat nevében a megjelenteket, köztük a kis alkotókat, szülőket, tanárokat és az iskola igazgatóját, Turcsik Viktort. Majd Bartók Enikőnek, az esemény fő szervezőjének adta át a szót. „A költészet napjához kapcsolódóan a kiállítás címe Versképek, vagyis a gyerekek által ismert művek illusztrációja, különböző technikákkal”– tudtuk meg tőle. És azt is, hogy egy hét múlva ezekből a képekből aukciót rendeznek ugyanitt, 18 órakor, és a befolyt pénz az iskola Írisz alapítványát gazdagítja.

„Köszönöm a felkérést, hogy ezt a rangos eseményt megnyithatom” – ezt már Tölgyesi Katalin az ART-alakulás Galéria létrehozója mondta az iskola énekkarának produkciója után. Hozzátéve: „Hiszen ezek a város gazdagságát jelentik.”

A kiállított képeket az iskola vezetősége díjazta is, évfolyamonként adtak ki első, második és harmadik helyezést és különdíjakat. És mindenki kapott elismerő oklevelet.

A kiállítás tehát egy hét múlva aukcióval zárul, addig a hivatal nyitvatartási idejében lehet megtekinteni.

(Frissítés: mintegy 130 000 Ft gyűlt össze, elsősorban a szülők vették meg gyermekeik rajzait. Mint a fő szervező Tölgyesi Katalin hangsúlyozta, ezzel a tanulók érezhették, hogy értéket teremtettek.)

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here