„Egészséges” hétvége volt a lakótelepi Közösségi Házban

0
886

Szombaton a felnőtteknek nyersétel klubot tartott Lénárt Gitta, vasárnapra a gyerekeknek vitamin napot szervezett a Zöldkör Egyesület  a budaörsi lakótelepi Közösségi Házban.

Az, hogy mi az egészséges étel és mi nem az, folyamatosan változik, többféle nézet ütközik. Lénárt Gitta blogger, több könyve is megjelent már e témában, és Budaörsön is gyakran tart előadást, illetve közös ételkészítéssel együtt járó kóstolót. „Az ember számára csak az élő étel ad energiát, információt, megfelelő rezgést”- vallja, a sült, főtt, tartósított étel szerinte „halott”. Csak növényi alapanyagból hőkezelés nélkül „főz” és azt tanácsolja, hogy együnk minden nap, minél több zöldséget, gyümölcsöt, lehetőleg nyersen.

A zöldségek és gyümölcsök vasárnap is központi szerepet kaptak. A vitamin nap keretében a gyerekek egy vetélkedő keretében válaszoltak az egészséges táplálkozással összefüggő kérdésekre, majd az asztalon tálalt ételekből uzsonnás dobozba válogatták össze azokat , amelyek sok, hasznos vitamint tartalmaznak. A legügyesebbek díjat, egy-egy ajándékkosarat is kaptak.

A lakótelepi Közösségi Ház következő egészségnapja október 21-én, szombaton lesz, az alternatív gyógyászat felől közelítve a témához. Lesz jóga és Pilates is.

Fotó: WJ