Dr. Gamal Eldin Mohamed kapta a Budaörs Egészségügyéért Díjat

0
29

Ma délelőtt 11 órakor, a városháza udvarán ünnepélyes keretek között adták át a Budaörs Város Önkormányzata által alapított Budaörs Egészségügyéért Díjat ünnepi testületi ülés keretében. Az idei díjazott Dr. Gamal Eldin Mohamed orvosprofesszor, akit sokan ismernek a budaörsi Egészségügyi Központból.

A reggeli képviselő-testületi ülést követően ma délelőtt 11 órakor ünnepi testületi ülésre került sor a városházán, amit a jó időre való tekintettel az épület belső udvarán tartottak meg. A rendezvényen átadták a Budaörs Város Önkormányzata által alapított Budaörs Egészségügyéért Díjat, melyet olyan személy kaphat, “aki aki hosszú időn keresztül magas szakmai színvonalon fejtette ki tevékenységét a lakosság egészségmegőrzése, a betegségek megelőzése, a betegek gyógyítása érdekében.”

Az ünnepi műsort a budaörsi Leopold Mozart Zeneiskola növendékeinek kórusa nyitotta meg, magyar népdalokat és más, idegen népek dalait adták elő. Zongorán közreműködött Óhidiné Pál Judit, vezényelt Papp Ágnes.

Wittinghoff Tamás polgármester hirdette ki a Budaörs Egészségügyéért Díj idei díjazottját, Dr. Gamal Eldin Mohamed személyében, majd  elmondta, mennyit köszönhet a város a professzornak, hiszen amikor budaörsi  Egészségügyi Központba került, nagymértékben javult az ellátás színvonala, és az itt működő egynapos sebészet is általa lett nemzetközi hírű.

Dr. Gamal Eldin Mohamed a tőle megszokott szerénységgel köszönte meg a díjat, s kifejezte örömét, miszerint Budaörsön nem csak betegei, hanem sok barátja is van.

Dr. Gamal Eldin Mohamed professzor méltatása:

“1977-ben szerzett orvosi diplomát, pályája során több szakterületen szakorvosi vizsgát tett.

1993-ban PhD minősítést kapott és az orvostudomány kandidátusa lett.

1980 óta tagja a Magyar Sebész Társaságnak. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Egynapos Sebészeti Tagozatának vezetője, 2004 óta képviseli Magyarországot a Nemzetközi Egynapos Sebészeti Társaság közgyűlésén, melynek elnöki pozícióját is betöltötte 2015-2017 között.

A Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem orvosképzésében évtizedek óta aktívan részt vesz. 1992-től rendszeresen tart előadásokat graduális és rezidensképzésben a Debreceni Egyetemen és a Semmelweis Egyetemen -magyar és angol nyelven.

A tudományos tevékenységét illetően számtalan magyar és idegen nyelvű közlemény, előadás, könyvfejezet, videoprezentáció, oktatási film fűződik nevéhez. (90 angol és magyar nyelvű közlemény, 270 előadás itthon és külföldön, 13 oktatási videófilm, 21 könyvfejezet).

2003 óta a Budaörsi Egészségügyi Központ- Egynapos és Minimál Invazív Sebészeti Osztályának osztályvezető főorvosa. 2003-tól 2020. év végéig az intézmény orvosigazgatójaként is tevékenykedett, azóta szaktanácsadóként segíti a pozíciót jelenleg betöltő kollégája munkáját.

A főorvos úr hosszú évek óta szívvel és lélekkel gyógyítja a budaörsi betegeket. Szakmája iránt elkötelezett, a betegeit nem csak megoperálja hanem a lelküket is ápolja. Kollégáival, munkatársaival példaértékű a kapcsolata, együttműködésük kiváló.

Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testülete munkájának elismeréseként Budaörs Egészségügyéért Díjjal tünteti ki. Elismeréséhez szívből gratulálunk!”

A rendezvényt a Leopold Mozart Zeneiskola diákja, Lukács Lilla hegedűjátéka zárta, akit zongorán kísért Szekér Bernadett, és Joachim Raff Cavatina című darabját adták elő.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here