Budaörsi Sport Club hírek – tenisz, asztalitenisz

0
35

Tenisz

Pécsett rendezték meg idén nyáron a Korosztályos Országos bajnokságot, ahol négy budaörsi teniszes vívta ki az indulás jogát. A 16 éves korosztályban versenyző Semperger Rebeka a negyeddöntőbe jutott be, a 18 éves korosztályban Sárközi Ricsi az első kanyarban kiesett. A 14 éves Varga Zsombi az elvárásoknak megfelelően szerepelt, mint csapatársa a 12 éves Heiszer Flórián, két fordulót mentek.

Női tenisz csapatunk a Szuperligában szerepel. Idei első mérkőzésükön a Sportmánia csapatától (Szeged) 6:1-es vereséget szenvedtek, azonban a soron következőt meg tudták nyerni a BSC Fortuna (Budapest) ellen. A végeredmény 5:2.  Ezzel bejutott a rájátszásba a legjobb négy közé, és tudásuk így most a negyedik helyre volt elég. A csapat tagjai (balról jobbra): Habler Henrietta, Jánosi Luca, Keresztes Paloma, Toronyi Dominika, Müller Nikoletta, Semperger Rebeka és mellettük az edző-szakosztályvezető Komáromi Gábor.

Asztalitenisz

Jól indult a rajt a női Extraligában játékosainknak. Fazekas Mária, Póta Georgina, Dari Helga és az új igazolásunk Maksuti Aneta Budapesten az Ormai László Sportcsarnokban megrendezett első fordulóban veretlenül zárták az első versenyhétvégét, ahol négy meccset is kellett játszani és mindegyiket fölényesen nyerték.

SH-ITB Budaörsi SC – Kiskunmajsai SC 7:0
SH-ITB Budaörsi SC – Női AC Nyíregyháza 7:0
SH-ITB Budaörsi SC – Kecskeméti Spartacus és KT. 6:2
SH-ITB Budaörsi SC – Szekszárd AC I 7:0

A következő forduló október 9-10-én lesz. Novemberben pedig Berlinben a Bajnokok Ligája csoportmeccsek kezdőnek, ahol nyolcadikként vannak kiemelve a budaörsiek.

Asztaliteniszezőink mindent megtesznek az új bajnokságban is azért, hogy megvédjék a bajnoki címüket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here