Czuczor Gergely fideszes polgármesterjelölt válaszolt kérdéseinkre

0
466

Mint régi budaörsi család sarját és mint volt iskola igazgatót ismernek sokan. Ennek ellenére kérlek 5-6 mondatban mutasd be magad olvasóinknak!

Születésemtől, 1978 óta élek Budaörsön. Előbb a lakótelepen, majd az óvárosban nevelkedtem. Alapító igazgatóként, pedagógustársaimmal együtt hoztuk létre 2011-ben a budaörsi Szent Benedek Középiskolát, amely értéket teremtve működik Budaörsön. Boldog férjként, három gyönyörű kisgyermek édesapja vagyok. Jelenleg történelemtanárként dolgozom.

Mikor és miért kezdtél politizálni és miért pont a Fideszben, mely pártok támogatását élvezed, mint polgármesterjelölt?

Gyermekként néhai miniszterelnök Antall József 1991. augusztus 20-i beszédét hallhattam személyesen, ami annyira megindított, hogy 13 éves korom óta érdekel a politikai közélet. Jobboldali, konzervatív emberként így jutottam el egyetemista koromban barátaimon keresztül a budaörsi Fidelitasba, ahonnét egyenes út vezetett a helyi Fidesz szervezetébe.

Idén tavasszal mindkét helyi jobboldali párt, a Fidesz és a KDNP tagsága támogatott polgármesterjelöltként, ami nagy felelősség is egyben. Nem kisebb feladatra vállalkoztam, mint Budaörsöt a győztesek közé vezetni.

– Mi az a legfontosabb probléma ma Budaörsön, amire a jelenlegi polgármester és képviselők nem tudtak megoldást adni, és ti miként oldanátok meg?

Elsődleges célunk, hogy a következő polgármester a város érdekében tevékenykedjen és ne ideológiai alapon, személyes becsvágytól fűtve szóljon bele az országos politikába. Mi olyan várost szeretnénk, ahol az itt élő polgárok érzik, hogy értük és velük együtt cselekszik a polgármester, ahol a Budaörsiek akarata érvényesül a képviselőtestületben, ahol nem csinálnak minden kérdésből országos politikai hisztériát. A békességre törekvés többet használ városunknak, mint az állandó háború.

Másodsorban az itt élőknek napi problémát, bosszúságot okozó ügyek megoldása a feladatunk, mint az építési előírások, a közlekedésszervezés, az egészségügyi ellátás, zajszennyezés, közterületeink állapota, stb. De hogy ezek közül melyek a legfontosabbak, arról kérdezzük meg egy városi konzultáció keretében kérdezzük az itt élő embereket. A konzultacio.czuczorgergely.hu oldalon lehetősége van minden budaörsinek bejelölni a számára legfontosabbnak ítélt feladatokat, amelyek megoldását az új városvezetéstől várja. Éljenek a lehetőséggel!

– Egyetértesz-e az alábbi állításokkal?

Budaörs az egyik legfejlettebb magyar kisváros – A leggazdagabb talán igaz, a legfejlettebhez bizony rendezett közterek, teljesen kiépített infrastruktúra, átgondolt közlekedésfejlesztés kellene, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Ha csak a korábban beharangozott „okos város” programra gondolok, ahhoz bizony kellene a városszerte elérhető ingyenes wifihálózat, a városházi ügyeink intézésére alkalmas telefonos alkalmazás is. Konkrét példákon keresztül bemutatva: jó lenne, ha végre egy telefonos alkalmazás segítségével be tudnám jelenteni, hogy merre van veszélyes kátyú Budaörsön; vagy hol találtam elhanyagolt, szemetes közterületet.

Budaörsön magasabb az országos átlagnál az itt élők életszínvonala – Igaz, mint a Budapest nyugati agglomerációjához tartozó települések többségében, és nem utolsó sorban a 2010 óta tartó jó kormányzásnak is köszönhetően.

Budaörsön kedvező a kis- és középvállalkozások piaci környezete – Nézzük a tényeket! Sorra zárnak be a főút mentén a szolgáltatási szektorban próbálkozó kisvállalkozók. Több, a vállalkozásokat segítő intézkedésre van szükség. Becsüljük meg azt, aki helyben lakik, itt adózik, itt költi el bevételeit!

Budaörs túlzsúfolt – A város „élhetősége” sokat romlott az elmúlt évtizedben. Ami megmaradt a kisvárosi jellegéből, azt nagy becsben kell tartsuk. Meg kell akadályoznunk az újabb lakóparkok építését. A közintézményeink (óvodák, iskolák) évek óta teherbíróképességük határán vannak, és az új építkezésekkel együtt járó lakosságszám növekedés tovább nehezíti helyzetünket. A parkosítás, faültetési program és a zöld innovációs technológiák bevonása sokat javíthat Budaörs élhetőségén. 

Budaörs a kedvező lehetőségeihez képest látványosabban is fejlődhetett volna – A város fejlődésének léptéke és iránya az utóbbi időben a koncepciótlanság, a hosszú távú elképzelések hiányát mutatja. Szükség lett volna a motorizáció ugrásszerű növekedésével együtt járó terhelés, közlekedési anomáliák kezelésére, ami az úthálózat fejlesztését, P+R parkolók létesítését, kötöttpályás tömegközlekedés elérhetővé tételét feltételezi. Budaörsiként számomra elfogadhatatlan, hogy a város hatalmas bevételeiből csaknem 30 év alatt nem futotta önálló színházra, modern könyvtárra, méltó városközpontra, főtérre. Közösségi tereink, művelődési házunk a Kádár-korszakot idézi, ide is friss levegő, jövőkép, koncepció, tenni akarás kell. Elég az elkényelmesedet, hétköznapi semmittevésből! Miközben számolatlanul folyik el a város, a budaörsiek pénze szakértők, tanácsadók, jogi irodák siserehadára, az alatt öt év teljhatalom sem volt arra elegendő a jelenlegi polgármesternek és csapatának, hogy befejezzék az Árok utcai futballpályát, vagy Budaörs minden lakójának értéket teremtő intézményt hívjanak életre a régi posta épületében.

Budaörsön a közlekedés nehézkes és lassú – Egyetértek. El kell érni, hogy a városunkban átmenőforgalomként jelentkező autósok ne menekülési útként, vagy napközbeni parkolóként használják Budaörs utcáit. Ezt csak regionális együttműködéssel, a környező településekkel összefogva tudjuk kezelni. Fontos célunk a vasút felé irányuló közlekedésszervezés lehetőségének felkarolása, a vasútállomás körüli parkolási lehetőségek megteremtése.  

Végül: miért járnának a budaörsiek jobban, ha te lennél a polgármester, mintha marad Wittinghoff Tamás? Személyemben egy fiatalabb, békességre törekvő, jövőbe tekintő embert állíthatnak Budaörs élére a választópolgárok. Munkámban is, a közéletben is, de magánemberként is konszenzuskereső vagyok. Szeretnék egy olyan városban élni, ahol az ideológiák mentén való szembenállás helyett, a megegyezést kereső városvezetés értünk és gyermekeinkért tevékenykedik, és nem országos politikai ambícióknak rendeli alá a helyi ügyeket. Nekem az itt élők érdeke az első. Budaörs boldogulása, élhetőbbé tétele a célom. Egykori iskolaigazgatóként kollégáimmal is a város hagyományaira, múltjára, közös értékeinkre alapozva hoztunk létre középiskolát. Vezetőként az elmúlt nyolc esztendőben a békesség, a hit, az egymás iránti tisztelet és szeretet értékeinek következetes képviseletével, munkatársaimmal együtt nagyszerű dolgot hoztunk létre. Ennek szellemében szeretnék Budaörs új polgármestere lenni, aki az itt lakók érdekeit képviseli minden cselekedetével. Mert nekünk Budaörs jövője az első!

A cÍmlapra kiemelt fotón Czuczor Gergely Csenger-Zalán Zsolt fideszes országgyűlési képviselővel látható egy sajtótájékoztatón

Interjúnk Wittinghoff Tamás polgármester(jelölt)-rel ITT

Bővebben a jelöltekről ITT