Budaörsön nyit képviseletet a Das Weltauto

0
562

Erősödött a Das Weltauto a kissé visszaeső használtautó-piacon

A magyarországi használtautó-piac a koronavírus-járvány dacára pörgött 2020-ban, és bár kissé visszaesett az előző évhez képest, a jó minőségű, fiatal járművek iránt jelentős volt az érdeklődés – ismerteti a Das Weltauto közleményében. Amiből az is kiderül, hogy Budaörsön nyitnak új képviseletet.

Az országos kereskedői hálózattal rendelkező cég szerint a pandémia ezt a területet kevéssé sújtotta, mivel az új autók vásárlását sokan kénytelenek voltak elhalasztani a kínálat visszaesése miatt, így számukra a minőségi használt autó lett alternatíva.

A közleményben kiemelik: 2020-ban hosszú felívelő szakasz után először csökkent a gépjárműátírások száma Magyarországon. Idézik a Datahouse adatait, amely szerint tavaly összesen 779 940 használt autó cserélt gazdát, 3,5 százalékkal kevesebb a 2019. évi csúcshoz képest, ezzel azonban jóval felülmúlja az új autók piacát, amelynek zsugorodása a személyautók és kisteherautók esetében 18,5 százalékos volt tavaly. A járvány által nem befolyásolt hónapokban ugyanakkor a 2019-es eredmények fölött teljesített a piac 2020-Rámutatnak arra is, hogy a belföldön forgó gépkocsik átlagéletkora nem javult, továbbra is 14,4 körüli, miután 74,4 százalékban 10 évnél idősebb kocsik cserélnek gazdát az országon belül.

A hazai vásárlók preferenciája tavaly sem változott, a legtöbb vevő (29,3 százalék) alsó-középkategóriájú gépkocsit keresett, de a kisautók (22,7 százalék) és a felső-középkategóriás modellek (15,3 százalék) is népszerűek voltak.
A Das WeltAuto sikeres évet zárt, 2020-ban 11,8 százalékkal növelte eladásait 2019-hez képest. A 30 márkakereskedésből álló hálózat összesen 8346 járművet értékesített.
Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója elmondta: óriási érdeklődést tapasztaltak a telephelyeiken az év során. Magyarázata szerint a vírushelyzet plusz vevőket hozott, főképp azért, mert a finanszírozási és garanciális feltételek a cégnél szinte az új autókéval versenyeznek.

A Das WeltAuto az egyetlen országos értékesítői hálózattal rendelkező használtautó-kereskedő. A 30 márkakereskedést számláló hálózatban az ügyfelek kizárólag állapotfelmérésen átesett,  szervizelt autók közül választhatnak. A cég az idén bővülést tervez, Budaörsön nyit új képviseletet.

Forrás: MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here