Augusztusig biztosan fennmaradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

0
434
Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.
Kormányinfó: augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

 Gulyás Gergely elmondta, a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.Hangsúlyozta, a koronavírus elleni oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött. Bármelyik Magyarországon engedélyezett oltás hatékony és biztonságos – tette hozzá. A miniszter elmondta, múlt héttől ha valaki külföldről hazatér, védettségi igazolvánnyal mentesül a karantén alól. Egy most megjelenő rendelet szerint ha felnőtt kiskorúval érkezik, akkor ez a szabály a gyermekre is vonatkozik – tette hozzá.

Az oltásoknak köszönhetően sikerült a vírus harmadik hullámát megtörni

A koronavírus elleni oltásoknak köszönhetően sikerült a koronavírus-járvány harmadik hullámát megtörni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondta, az elmúlt négy hét alatt közel kétmillió első oltást adtak be Magyarországon. A 18 év feletti lakosság közel 53 százalékát beoltották – részletezte. Hozzátette: ennek köszönhető, hogy az újraindítás folytatódhatott, és védettségi igazolvánnyal újra igénybe lehet venni a március óta szünetelő szolgáltatásokat.”Magyarország Európában elsőként szerezhette vissza a szabadságát” – fogalmazott a miniszter.

Forrás: https://vakcinainfo.gov.hu/hirek/kormanyinfo-augusztusig-maradnak-a-korlatozasok-a-vedettseggel-nem-rendelkezoknek

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/az-ujrainditas-lepesei-4-millio-beoltottnal/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here