Frissítve! Asztalitenisz: elődöntőben az Európa Kupában a budaörsi nők

0
35

A Budaörs női asztalitenisz-csapata végletekig kiélezett csata után bejutott az elődöntőbe az Európa-kupában.

A negyeddöntő keddi első meccsét a házigazda cseh HB Ostrov nyerte 3-2-re, ami egyben azt is jelentette, hogy ha a magyar bajnoknak – amely ezúttal Madarász Dóra, Póta Georgina, Dari Helga összeállításban állt asztalhoz – sikerül a pénteki, itthoni visszavágón 3-0-ra vagy 3-1-re győznie, akkor továbbjut.
Madarász gyorsan előnyhöz juttatta a házigazdát, Póta azonban némileg váratlanul kikapott attól a Zdena Blaskovától, akit három napja simán megvert. Dari ezúttal hozzátette a magáét, kétjátszmás hátrányból jött vissza és hozta a döntő szettet is Linda Zaderova ellen, de a továbbjutáshoz szükséges újabb győzelmet nem sikerült begyűjteni, mert az ihletett formában játszó Blaskova Madarászt is megverte, mégpedig 3-0-ra. Az utolsó mérkőzésen Póta ugyancsak nem vesztett szettet Tatiana Kukulkova ellen, így következhetett a három szettből álló úgynevezett aranymeccs, amelyben mindhárom szakaszban más-más játékos lépett asztalhoz egy új beírás alapján, és a diadalhoz legalább két játszmát meg kellett nyerni.
Póta kezdett Zaderova ellen, akit szoros küzdelemben ugyan, de felülmúlt, majd Madarász kapott esélyt arra, hogy visszavágjon Blaskovának. A minicsatájuk sokkal szorosabban alakult, mint a korábbi összecsapásuk, fej fej mellett jutottak el 9-9-ig, majd Madarász jutott először szettlabdához, amely esetében egyben meccslabdát is jelentett. A rivális két pontot még hárított, de a harmadiknál már tehetetlen volt, így a közel háromórás csata után a házigazdák örülhettek.
Az előző Ek-szezonban ezüstérmes, megszakítás nélkül 21. európai szezonját teljesítő Budaörs a legjobb négy között a portugál Clube Tenis de Mesa de Mirandela együttesével találkozik.

Forrás: MTI, fotók: BSC asztalitenisz

Előzmény: Frissítve! Asztalitenisz:  Európa Kupa negyeddöntő és csapat világbajnokság vár a budaörsi sportolókra – Budaörsi Napló (budaorsinaplo.hu)

Frissítés!

A Budaörsi Sport Club 2003 óta minden szezonban, idén 21-szer képviseli Budaörs Városát, támogatóit és a magyar asztaliteniszt az Európai kupasorozatokban, a mostani lesz a csapat 6. megszerzett érme az Európai kupákban. 2012-ben Bajnokok Ligája bronz, 2013 ban Bajnokok Ligája ezüst, 2019-ben ETTU Kupa bronz, 2021-ben Európa Kupa ezüst és 2023-ban szintén Európa Kupa ezüstérmet szerzett.

Magyar idő szerint február 17-én délelőtt játssza első mérkőzését a magyar női asztalitenisz válogatott a koreai Puszan városában megrendezendő csapat világbajnokságon. A 4 fős magyar csapat két játékosa Madarász Dóra és Póta Georgina a Budaörsi Sport Club sportolói, a válogatott szövetségi kapitánya pedig a Magyar Asztalitenisz Szövetség kérésére a Budaörsi Sport Clubot elhagyó Pink Márk. A budaörsi asztalitenisz közösség egyaránt szurkol természetesen a női és a férfi válogatott sikeréért is, hiszen a magyar asztalitenisz sport minden szereplője számára minden siker fontos, a válogatott eredményessége is, valamint a klubsikerek is, amihez a Budaörsi Sport Club újfent hozzájárult.

Forrás: BSC sajtóközlemény

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here