Frissítve! Asztalitenisz:  Európa Kupa negyeddöntő és csapat világbajnokság vár a budaörsi sportolókra

0
48

A Budaörsi Sport Club centenáriumának első negyedévi kiemelt asztalitenisz feladatai

A 2024-es év ünnep a Budaörsi Sport Club számára, hiszen alapításának 100. évfordulóját éli az egyesület. Az asztalitenisz szakosztály is büszke arra, hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező klubhoz tartozik.

A női asztalitenisz csapat megszakítás nélkül 21. éve résztvevő az európai asztalitenisz szövetség kupasorozatainak. Az Európa Kupa negyeddöntőjében a cseh Ostrov csapata ellen lép asztalhoz az aktuális magyar bajnok, február 6-án Csehországban kerül sor az első mérkőzésre, a visszavágót február 9-én, pénteken 18:00 órakor rendezik a BVUSS létesítményében, a mérkőzés megtekintése díjtalan, mindenkit szeretettel várnak. A párharc győztese biztosan érmes helyen végez, ez lehet a budaörsi női csapat 6. nemzetközi kupaérme.

Madarász Dóra (Fotó: Bús Csaba/Petőfi Népe)

A klub és a szakosztály számára is prioritás az olimpiai kvóta/kvóták remélt megszerzése, ebből az okból Madarász Dóra az idegenbeli mérkőzésre nem utazik, hiszen az utazás napján ér haza Manchasterből az olimpiai kvalifikációs WTT világversenyről, ahol a kiváló egyéni szereplés mellett óriási eredményként Ecseki Nándorral megnyerték a világversenyt . Természetesen így is cél a továbbjutás, de fontos hangsúlyozni azt, hogy a Budaörsi Sport Club mindig is a magyar asztalitenisz sikerességéért kíván a legtöbbet tenni, így ez a döntés teljesen tudatos. A csapat tagjai és sportszakemberei büszkék arra, hogy az SH-ITB Budaörsi Sport Club egyedüli állva maradt magyar klubcsapatként képviseli a klubot, Budaörs városát és Magyarországot Európában.

Februárban lesz a csapat világbajnokság Dél-Koreában, a magyar válogatott négy női játékosa közül ketten Madarász Dóra és Póta Georgina a Budaörsi Sport Club tagja. Nehéz csoportba került a Budaörsről a magyar válogatotthoz kerülő Pink Márk vezette női válogatott, bízunk abban, hogy sikerülhet Tokió után újra kivívni a csapatkvótát a párizsi ötkarikás játékokra. Budaörs számára örök élmény marad, hogy a tokiói kvalifikációban jelentős szerepet vállalt az idén 100 éves klub, hiszen három játékos és egy egészségügyi szakember is részese volt a bravúrnak.

A világbajnokságot követően folytatódik a női Extra Liga is, ahol a csapat 9 mérkőzésen van túl, 8 győzelemmel és egy vereséggel, elsődleges cél a bajnoki Négyes Döntőbe kerülés. A csapat részt vesz a Közép-Európai Szuperliga (CES) 2023/2024-es sorozatában is, ahol bejutott a hatos döntőbe, melyre március hónapban kerül sor.

A program rendkívül izgalmas és sűrű, a célok nagyok, remélhetően a csapat játékosai sikerrel birkóznak meg a kihívásokkal és a túlzsúfolt versenynaptárral is.

Frissítés!

Nagy csata után budaörsi vereség Csehországban

A Budaörs női asztalitenisz-csapata nagy csatában 3-2-re kikapott a cseh HB Ostrov otthonában az Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A magyar bajnok a vasárnap, Manchesterben Ecseki Nándorral vegyes párosban WTT-tornát nyert Madarász Dóra nélkül utazott el a keddi összecsapásra, amelyen így Dari Helga, Póta Georgina és Fazekas Mária alkotta a vendégcsapatot.
Póta mindkét meccsét megnyerte, a másik két játékos azonban nem tudott még egy győzelmet hozzátenni, bár Dari az ötödik összecsapáson nagyon közel volt hozzá. Zdena Blaskova ellen már 2-1-re vezetett, de végül döntő szett következett, amelyben már csak a cseh játékos szerzett pontot.
Az előző Ek-szezonban ezüstérmes Budaörs ezzel együtt bizakodva várhatja a hazai visszavágót, amelyre pénteken 18 órától kerül sor.
A negyeddöntős párharc győztese a legjobb négy között a portugál Clube Tenis de Mesa de Mirandela együttesével találkozik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here