Alternatív módszerek az egészségünkért a lakótelepi Közösségi Házban

0
836

Tegnap, április 7-én az Egészségügy Világnapján a budaörsi lakótelepi közösségi házban az egészségmegőrzés kapott főszerepet. A rendezvény sikeresen zárult, hiszen minden programon és az ingyenesen kipróbálható kezeléseken is telt ház volt.

„Az őszi egészségnaphoz hasonlóan azok a látogatóink kezdeményezték ezt a nyílt napot, akik képesítést szereztek egy-egy eljárás végzéséhez” – mondta Pintér Krisztina, a közösségi ház vezetője, aki maga is több foglalkozást tartott, szemtornát és yin jógát. Az elmúlt hetek során be lehetett jelentkezni talpmasszázsra Bereczki Ágneshez, asztrológiai elemzésre Dudás Máriához, Acces Bars kezelésre Tóth Katalinhoz, illetve Preszburger Erikához, test-lélek masszázsra Molnár Andráshoz, Théta Healing (Théta gyógyítás) kezelésre Bodor Katához, Tóth Edithez kronobiológiára és Bach-virágterápiára. Ezen kívül kint volt a helyszínen Tóth Nóra az illóolajaival és Tátrai Katalin ásványékszerekkel. „A résztvevők visszajelzései alapján elmondhatom, hogy sikerrel járt a rendezvény. Volt, aki megoldást kapott a problémájára, mások úgy érzik, megtalálták a helyes utat” – tette hozzá Pintér Krisztina. A záróeseményen tibeti hangtálakat szólaltatott meg Nagy Klára, aki szintén – meridián tornára járó – látogató.

A délelőtti előadást „Egészségünk helyreállítása gondolataink segítségével” címmel Tóth Edit tartotta, amelyből megtudtuk, hogy gondolataink mindenre hatnak az életünkben, az egészségünket ugyanúgy befolyásolja, mint kapcsolatainkat, de sikereinknek és kudarcainknak szintén gondolataink a meghatározói. Mert bár jó vagy rossz képességeinket gyermekkorunkban nevelőink alakították ki bennünk megerősítéssel, illetve helytelenítéssel, az csupán rajtunk múlik, átalakítjuk-e ezeket a gyermekkorból hozott beállítódásokat. Hiszen a gondolatok csak addig határozzák meg életünket, amíg nem ismerjük fel. Irányított gondolatokkal átírható az agy, átírhatók a gének. A lényeg, hogy rendezett, kiegyensúlyozott személyiséggel, bármit hoz az élet, könnyebb átvészelni, konstruktívan építkezni.

Erről a témáról Byron Katie két könyvéből tudhatunk meg többet, címe: „Négy kérdés, illetve Szükségem van a szeretetedre vagy mégsem?”

További programok a közösségi házban: ITT

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here